By humanlabrat | 27 december, 2010 - 17:37 - Posted in Politik

Jag kan förstå att de empatistörda psykopaterna jublar när den fula gubben lockar med ännu mer smågodis! Den korkade däremot kanske inte jublar men tänker kortsiktigt på all onödig skit som de kan köpa för de pengar som Alliansen rånat sjuka och handikappade på. Föga tänker dessa idioter på att de själva också kan bli sjuka och att det lilla skatteavdraget inte räcker långt till hyra, mat och mediciner när de ligger i sin sjukbädd.

Reinfeldt har tidigare sagt att han tycker att man ska anstränga sig ytterligare för att få ut psykiskt sjuka i arbete. Har han månne en speciell bild i sin skeva hjärna av vad de psykiskt sjuka är för något, på samma sätt som Hitler hade en skev bild av judar? Kanske är det extra viktigt för Reinfeldt att de psykiskt sjuka jagas in i döden extra snabbt? Föga koll verkar han ha på sitt eget psyke när han inte ens märker av att det är något fel i huvudet på den som agerar och tänker som han! Bara att läsa om ”det sovande folket” för att begripa att det är illa ställt med den som skrivit den besynneliga texten. Vissa ”psykfall” ska tydligen jagas in i döden fortare än kvickt, medan andra får styra landet med vanföreställningen att de är Landsfadern med stort L!

I Expressen idag kan vi läsa att ”den store landsfadern” ger följande löfte:

Jag upplever att vi håller ett fortsatt högt reformtempo. På skolans område, inom arbetsmarknaden och med fortsatta förändringar i olika ersättningssystem. Detta görs med stort tempo och det ekonomiska läget är mycket intressantare nu när vi kan nå fram med jobb och sänka trösklar.

Alliansen har med andra ord gjort det som vi Alliansmotståndare trodde de skulle göra efter valet, nämligen att skynda fram ännu mer och lägga i ytterligare en växel. Det mesta som man planerar för görs i skymundan och folket får först i elfte timmen veta vad som är på gång. Nyligen har vi fått veta att man planerar att ytterligare försvåra sjukas möjligheter till ersättning, när folk dött som flugor av regeringens åtgärder, tycker Alliansen att det är dags för ännu hårdare tag mot halta och lytta!!!

Vi har också att se fram emot färre lärare, framför allt i de fattiga statsdelarna. Resurserna omfördelas även där från fattig till rik och vi har ju redan fått veta att Sveriges bästa skola ska finnas i Danderyd! Hitler-regeringen planerar också i rask takt nya förändringar på arbetsmarknaden och nya förändringar av ersättningssytemen. Jag förstår att Alliansens anhängare ser fram emot detta med spänning, för det måste väl sannerligen vara äventyrslusta eller skadeglädje som gör att man röstar på psykopaterna i Alliansen? Schlingmann talade redan om före valet att Alliansen inte bara skulle företräda sina egna väljare och inte bara skulle göra det som väljarna ville att de skulle göra, så vad som helst kan i princip hända de här fyra åren. Kanske man både planerar bygga bordeller för arbetslösa att jobba i och gaskammare för sjuka att dö i? Men inte skulle de skylta med den typen av verksamhet i media!

Medan unga flickor överdoserar värktabletter sitter uppblåsta Reinfeldt och smider planer på hur han kan jaga dem så fort som möjligt ner i graven. Ta en titt på Reinfeldt, kolla in hans nylle ordentligt! Ja en del tycker han ser ut som en hundvalp med bedjande ögon, men jag kan lova att det är inte en hundvalps tankar som rör sig i det huvudet. Personligen kan jag tycka att hans kala huvud mest påminner om ett oljat ollon! Oavsett vilket så är ansiktet på Reinfeldt ansiktet på en psykopat! Så ser en psykopat ut! Reinfeldt och hans kompanjoner pissar på svaga och sjuka, nu börjar det bli dags för gamla, svaga och sjuka att pissa tillbaks!!!

Medier: SvDSvD2,  Ett Hjärta Rött DravelÖrfilar & GladsparkarVardagskrigLeines blogg Röda Malmö Alltid Rött Alltid Rätt.

By humanlabrat | 25 december, 2010 - 12:10 - Posted in AF & FK, Politik

Aftonbladet tar idag upp ytterligare exempel på människor som skickas ut ur sjukförsäkringen trots att de är sjuka. MS-sjuka Martin har inte längre råd att bo kvar i sin lägenhet, Selma Imas vet inte om hon får några pengar efter helgerna, whiplashskadade Linda har varit utan pengar hela december månad,  multisjuka Linda fick leva på sin sons barnbidrag i 10 månader innan FK ändrade sig och beviljade ersättning. Väntade FK månne på att Linda skulle gå och hänga sig så att samhället slapp kostnaden för henne???

Nu blir det ännu värre, nya regler införs vid årsskiftet och patienterna kommer bli helt utelämnade till Försäkringskassans bedömning, medan läkarens bedömning blir än mer betydelselös. Man kan ju undra varför det varit så tyst om denna ändring i medierna och varför den först nu kommer till folkets känndom???  

Jag har redan skrivit om dessa nya regler i ett tidigare inlägg. Måste säga att orden börjar ta slut eftersom jag också författat spaltmeter om de sjuka sjukreglerna, om den sjuka vården och om den sjuka politik som förs nu, en del exempel finns länkade längst ner i detta inlägg. Meningen är kanske att vi ska bli totalt uppgivna så det går ännu enklare för Hitler-regeringen att leda oss ner i fördärvet?

Jag måste säga att man nästan kan få för sig att det införts allmän lobotomering av svenskarna så tafatta som de verkar vara! I annat fall kan man konstatera att stora delar av befolkningen lider av allvarlig empatistörning, alternativt att de är korkade. Skulle tro att det är en kombination av dessa två som gör att Alliansen fått mandat att jaga sjuka ner i graven i fyra år till.  Det blir många människor det som kommer drivas till en för tidig död. Hur kan du njuta av den extra 1000-lappen i månaden när sjuka jagas ner i graven? När högerns arbetslinje slår igenom med full kraft handlar det inte om att alla ska göra vad dom kan eller ha rätt att jobba. Nej, det handlar om att när du inte kan arbetar ska du heller inte äta. Så enkelt är det i högerns Sverige. Det är mörka krafter som drar fram över Sverige! Alliansen önskar gott nytt år!

Läs också: Benitas mamma jagades ända ner i graven!   Handikappade ska inte längre få parkeringstillstånd!   Läkare lurade både landsting och patienter! – (Fuskande läkare)   Läkare förespråkar stympning framför kostråd!   Alliansens mest prioriterade uppgift: Att jaga fuskare!   Specialdesignade barn – Övertron på gener!   Nu ska Jan ut och jobba!   Sjuk()vården – ett enda stort sparpaket!   Sveriges sjuka vård!   Väntat besked från Kristersson: Ingen ändring i sjukreglerna!   Självmorden till följd av sjukreglerna duggar tätt!   MS-sjuk skickas ut i kylan!   Husmark Pehrsson vill inte ge sig – Sprickan inom Alliansen växer!  Sjuka Annica Holmqvist får ingen sjukersättning!   Sjuka ska dö! – Tycker du det också?

Medier:  Mellin, Lasses blogg,  Röda Malmö,  Komministernas bloggNorah4You TörnebohmsStoppa UtförsäkringenStrutsnyttKulturbloggen Fredriks blogg,  Tango för enbentaCamilla WedinÅhhsikt Björn Andersson,  Leines bloggRoger Jönsson,  Kågerödsmurveln Kaj Raving,  

Uppdaterad: 2010-12-26.

By humanlabrat | 22 december, 2010 - 18:30 - Posted in AF & FK, Politik

Många människor i det sjuka Sverige hamnar mellan stolarna och de sviks av samhället. Benitas mamma Christina var svårt sjuk och bedömdes av ett utredningsteam som icke arbetsför, ändå friskförklarades hon av Försäkringskassan och de drog in hennes sjukersättning. Benita säger: – Min mamma ville inte ligga någon till last. Hon ville verkligen komma tillbaka till jobbet, men hon var för sjuk.Vid indragandet av sjukpenningen förlorade Benitas mamma livsgnistan helt och hon avled kort tid där efter. Först efter sin död fick Christina rätt i Förvaltningsrätten, man fastslog då att hon hade rätt att uppbära sjukpenning.

Det är detta som är meningen med de nya sjukreglerna, nämligen att sjuka ska jagas in i döden illa kvickt för att andra ska få en 1000-lapp mer i plånboken varje månad. Men det är tydligen så här svenskarna vill ha det? Kom ihåg det när ni själva blir sjuka! Jag antar att ni då kommer böna och be om att få bli utförsäkrade och jagade ner i graven så fort som möjligt. Tror du att du kommer bli glad när samhället sviker dig? Vart har empatin tagit vägen egentligen? – Borde vara något för Martin Ingvar att undersöka istället för att han ska sitta sysslolös och spela dataspel hela dagarna! Regeringen är nöjd med sin politik, så nu dras svångremmen åt ett snäpp ytterligare. Vid årsskiftet fråntas läkarna rätten att bedöma arbetsförmåga, bedömningen ska då helt göras av Försäkringskassans handläggare som har gedigen utbildning när det gäller sjukdomar och handikapp. NOT!

KA skriver: KA kan nu avslöja att den nya reformen som genomförs vid årsskiftet kan innebära att fler svårt sjuka liksom Christina Reyes nekas ersättning från Försäkringskassan. Då skärper nämligen myndigheten greppet om utredningsläkarna, som fråntas rätten att över huvud taget sätta en nivå för den sjukskrivnes arbetsförmåga. /…/  De sjuka får heller inte längre möjlighet att arbetsträna som en del av utredningen, något som väcker kritik på Sophiahemmet.  – Den försäkringsmedicinska utredningen kunde visa att det fanns viss arbetsförmåga. Men i arbetsprövningen såg vi att det inte gick. Det hände att vi upptäckte människor som hade demens eller en utvecklingsstörning och aldrig hade fått en diagnos. /…/ Marie Wedin, nyvald ordförande för läkarförbundet är oroad över att läkarna inte längre kommer att kunna stå upp för sina patienter.

Som jag nämt tidigare på min blogg så är folk oftast mycket sjukare än vad deras intyg säger, människor kan gå år ut och år in utan att få rätt diagnos. Man kanske skulle satsat på vård åt sjuka så de får chansen att bli friskare eller åtminstone får rätt diagnos??? Nej då! Istället jagas dessa sjuklingar som inte ens kan få veta vad f-n de lider av, och lider gör de redan innan FK tar pengarna från dem!

Ett Hjärta Rött skriver: Det som i andra civiliserade länder är en självklarhet – att försöka ge funktionshindrade och svårt sjuka människor ett så drägligt liv som möjligt är bortprioriterat i alliansens Sverige. De nya moderaterna kallar det för ”att värna välfärden”. Eller som Fredrik Reinfeldt senast uttryckte det i sitt jultal på Skansen;

- vi gör inbrytningar brett i välfärdsfrågor…

Samtidigt varnar regeringen för jultrafiken. Jag riktigt ser framför mig hur regeringens representanter hånler, iförda Halloween-hatt och med svarta tänder, säger de: Akta dig för jultrafiken! För om du blir skadad skickar vi liemannen efter dig! Ha ha ha!

Kågerödsmurveln skriver: Inte ens under andra världskriget när Sverige tog emot Flyktingar från hitlers dödsläger tvingades dessa att jobba. Ändå gör man det nu 65 år efteråt. Alliansregeringen förtjänar verkligen epitetet HITLER-REGERINGEN!!! God Jul Sverige och GRATTIS! Den enes bröd…den andres död…..

Medier:  abVaduvilleLitenTanta Martin Moberg Leines blogg Rädda Sverige NuRoger JönssonKaj Raving.

By humanlabrat | 20 december, 2010 - 17:44 - Posted in Politik, Samhälle

Regeringens jakt på halta och lytta går nu ett steg längre. Nya regler för handikappades parkeringstillstånd gör att många funktionshindrade personer nu kan förlora sina tillstånd och få sina liv inskränkta. Meningen är väl att det ”fina” folket inte ska behöva se sjuka och handikappade på stan längre eftersom flera av dessa nu kommer bli isolerade i hemmet. Den isolering som Alliansen påstått sig vilja bryta!

Neurosedynskadade Marie Wikström har inga armar men riskerar ändå att förlora sitt parkeringstillstånd. I Expressen går det att läsa:

Regeringen har uppmanat Transportstyrelsen att kommunerna inte ska ge parkeringstillstånd för de som kan ”förflytta sig till fots med eventuella hjälpmedel”.
– De har stirrat sig blinda på hur många meter man kan gå och sen struntar man i resten. Men det här har gjort att flera som inte har några armar har förlorat sina parkeringstillstånd, säger Marie Wikström, till Expressen.se.

Uppblåsta infrastrukturminsitern Catharina Elmsäter-Svärd (M) tycker inte att det finns några problem och vill inte se över lagarna – (självklart har hon inte tid med det när hon solar sig i ministerglansen och äter fina middagar hela dagarna.) De nya reglerna för parkeringstilltånd kommer innebära att individer blir isolerade i hemmet, man tar deras frihet ifrån dem. Fler kommer bli beroende av hjälp från personlig assistans och färdtjänst vilket är betydligt dyrare än ett parkeringstillstånd. Men är jakten på fuskare viktigare än allt annat så får man ju räkna med lite svinn!!!

Titta på inslaget i SVT Play så förstår ni det absurada i att en armlös människa inte ska få behålla sitt parkeringstillstånd. 

P.S. När det gäller jakten på den försvunna empatin i samhället så kanske Martin Ingvar borde börja med att forska runt i nuvarande regering och ta reda på varför individerna i nuvarande regering är empatistörda! Det skulle jag kalla forskning och i och med en sådan undersökning skulle Martin Ingvar få mitt förtroende. Hans dravel om dataspel är däremot inte forskning utan vanlig hederlig moralpanik. Men risken för att M.I. skulle våga sig på en studie om nuvarande regerings empatistördhet är minimal, det är enklare och mindre besvärligt att skylla allt på dataspel!  

Medier:  AlliansfrittMina politi(s)ka åsikter HoforsbloggenMagnus tankarTänk själv Badlands hyenaJohannes blogg,   Steve reflekterar.

Läs också:  Sjuka ska dö! – Tycker du det också?

By humanlabrat | 19 december, 2010 - 13:07 - Posted in Moralpanik, Samhälle

Enkla svar och lösningar verkar ligga i de flestas intresse nu för tiden. Allt ska skrapas på ytan och gå snabbt för att pengarna ska rulla in. Det kvittar om det arbete som utförs blir rätt eller fel, det är kvantitet istället för kvalitet som gäller!

Fyra forskare har i dagarna skrivit under en debattartikel som påstår att  ”Dataspelsvåld minskar ungas förmåga till empati”. Självklart läser de stora massorna och sväljer, för de flesta har ingen kunskap om varesig historia eller drivkrafterna bakom en artikel av detta slag.

I själva verket har dessa ”forskare” dammat av en gammal slagdänga från förr. Det är inte första gången som det påstås att undgomar ska bli förstörda av olika nya kulturfenomen. Den som läst lite etnologi har hört talas om det berömda dansbaneeländet. Ungdomen ansågs gå förlorad och mista sin moral på grund av att de på helgerna gick ut och dansade på dansbana. De flesta, som inte är allt för unga, kan också dra sig till minnes diskussionerna kring videovåld. Man klippte helt enkelt bort delar ur filmer för att ”skydda” ungdomen från att bli fördärvad av videovåldet.

Både dansbaneeländet, turerna kring videovåldet och nu denna senaste debattartikel av ”forskare” visar på att moralpaniken är den samma som förr. Det enda vi lär av historien är att vi ingenting lär av historien.

Anledningen till att människor numer tycks vara dränerade på empati har med största sannolikhet inte det minsta med varken dans, film eller dataspel att göra. Kulturell verksamhet är ett utmärkt tillfälle, inte bara för unga, utan för alla människor att under kontrollerade former få ut känslor som aggression och ilska utan att skada någon annan och därmed inte ha något behov av att slåss ute på stan. Samma gäller boxning som ofta kritiserats som en sport som påståtts göra unga omoraliska och våldsamma, när det i själva verket är tvärtom. Efter ett ordentligt pass boxning med några ronder sparring har de flesta inget behov av att gå ut på stan och slåss, eventuell aggression har fått uttryckas under kontrollerade former.

Empatilösheten finns redan i samhället. Det är inte bara ungdomar som ger uttryck för den, utan är än mer utbredd bland äldre generationer. Inga av de äldre generationerna har växt upp med dataspel, men är lik förbannat empatistörda! Svaren på varför folk blivit empatistörda går inte att finna genom enkla svar eller att peka ut dataspel som syndabockar. Faktum är att många gånger får empatistörda föräldrar empatistörda barn! Så kanske man borde leta bland de populära generna istället? 

Enkla svar, snabba cash! Vad Martin Ingvar säger framöver kan vi helt enkelt ta med en stor nypa salt!

Medier: Homebuisness Ericas tillhållVardagskrigRädda Sverige NuJohanna NylanderBadlands Hyena Mattes dagsaktuella.

By humanlabrat | 18 december, 2010 - 22:48 - Posted in Politik, Samhälle

On the spot! På pricken! Michael Moore kan inte längre hålla tyst i ärendet Julian Assange och WikiLeaks, och det tackar vi för! Moore skriver följande till svenska regeringen:

Let me say that again: nine out of ten times, when women report they have been raped, you never even bother to start legal proceedings. /…/

So imagine our surprise when all of a sudden you decided to go after one Julian Assange on sexual assault charges. Well, sort of: first you charged him. Then after investigating it, you dropped the most serious charges and rescinded the arrest warrant.

Then a conservative MP put pressure on you and, lo and behold, you did a 180 and reopened the Assange investigation. Except you still didn’t charge him with anything. You just wanted him for ”questioning.” So you — you who have sat by and let thousands of Swedish women be raped while letting their rapists go scott-free — you decided it was now time to crack down on one man — the one man the American government wants arrested, jailed or (depending on which politician or pundit you listen to) executed. You just happened to go after him, on one possible ”count of unlawful coercion, two counts of sexual molestation and one count of rape (third degree).” And while thousands of Swedish rapists roam free, you instigated a huge international manhunt on Interpol for this Julian Assange!

What anti-rape crusaders you’ve become, Swedish government! Women in Sweden must suddenly feel safer?

Well, not really. Actually, many see right through you. They know what these ”non-charge charges” are really about. And they know that you are cynically and disgustingly using the real and everyday threat that exists against women everywhere to help further the American government’s interest in silencing the work of WikiLeaks.

 Nu är det väl bara befolkningen i Sverige som fortfarande tror att jakten på Assange beror på den påstådda våldtäkten! Den regering vi haft sedan 2006 har tydligt och klart deklarerat att de älskar U.S.A. Den stora frågan är om Sverige framöver kommer kliva av EU och istället söka medlemskap i de förenade staterna over there?

Till Michael Moore vill jag säga att han är välkommen att börja granska Sverige ingående, här finns det mer att hitta bakom alla maskeradkläder och rökridåer. För att uttrycka mig lite amerikanskt: Sweden is a bullshit-country!

Läs också:  Lilla U.S.A. förföljer Assange!   Den som lyfter fram sanningen…

Medier: abexp exp2, exp3dn Michael Moore Svensson Svensson2.

By humanlabrat | 17 december, 2010 - 21:55 - Posted in Politik

Svar: NEJ! Höger är helt fel väg att gå, vi behöver partier till vänster också. Lutar Socialdemokraterna sig ännu mer till höger så är de snart förintade och utraderade på den politiska kartan. För att citera mig själv:

Vad ska man med light-höger till när man kan få en äkta höger med socker och allt?!

Medier: ab ab2 ab3 dn exp.

By humanlabrat | - 20:59 - Posted in Djurskydd, Politik, Vargar

Nu är det dax för ny vargjakt! Regeringen tycker tydligen fortfarande att förra årets vargjakt var lyckad. Jag undrar för vem, för inte var det lyckat för vargarna och deras genuppsättning! Ingen av de vargar som mördades förra året var sjuka eller led av några spår av inavel, men framöver kommer det ju bli mer inavel än vad det varit tidigare. Har kanske jägarna sponsrat regeringen eller deras representanter för att få den chans till utrotning av varg som de nu bereds? Var är de av Carlgren utlovade ryska vargarna någonstans? Placera ut dem först om ni nu är så himla intresserade av att hjälpa vargarna! Det hela är bara en bluff och en dold agenda för att förinta vargstammen. Några ryska vargar lär inte planteras in och den nuvarande stammen av vargarna utarmas med den jakt som Hitler-regeringen tillåter. Vad ska de varg-fixerade jägarna lägga sin sjuka aggression på framöver när det inte längre finns några vargar att skylla all sin ilska och frustration på? Invandrare kanske, eller sjuka och arbetslösa?

Medier:  AlliansfrittHållplats HådenSupermiljöbloggen Annarkia.

Uppdaterad: 2010-12-19.

By humanlabrat | - 20:44 - Posted in Media, Politik

Oberoende radio och TV är snart ett minne blott. Hitler-regeringen ska börja granska alla nya programtjänster i public service-bolagen. Med andra ord tar nu Hitler-regeringen över och bestämmer vad som får och inte får sändas i SVT och SR. Varför får man känningar och associationer till Sovjetunionen, Hitlers nazi-Tyskland och Nordkorea? Hur kan det komma sig, hur?

Regeringen bryter mot grundlagen och inskränker här med yttrandefriheten ytterligare! Var det inte Alliansen som pratade sig varma om frihet? Var i deras politik finns friheten? Tycker snarare man håller på att bygga ett fängelse. Men vad bryr väl sig de lama svenskarna om det – de får ju hela 1000 kronor extra i plånboken varje månad! Jösses! Vet folk vad de röstat på egentligen?

Idag anmäler Vänsterpartiet regeringen: Bakgrunden är att regeringen torsdagen den 16 december beslöt att införa ett system med förhandsprövning av nya tjänster från SR, SVT och UR. Vänsterpartiet har åter igen bevisat att de är det enda partiet som har vettet kvar! Tyvärr utmålas V jämt och ständigt i medier för att vara kommunister, vilket allmänheten tycks svälja. Men vilka är det som ligger närmast kommunismen med det här förslaget på förhandsgranskning av public service egentligen?

(Med Hitler-regeringen avser jag förstås Alliansen.)

Medier: Kulturnyheterna AlliansfrittHelena Duroj, Martin MobergAnders B Westin Alexand´rism.

En 58-årig läkare har dömts till fyra års fängelse för att ha lurat till sig 7,7 miljoner av skattebetalarna och landstinget i Stockholm. Inte nog med detta! Läkaren har dessutom förstört en lång rad patienter och deras hälsa, allt från vanställda penisar till insjunkna bröst går att hitta i denna läkares meritlista. Det är sån här kvacksalveriverksamhet som läkare ägnar sig åt numer. Alla vill de ägna sig åt skönhetsoperationer, botox och annan skit för att pengarna ska rulla in. Tyvärr är det inte heller något ovanligt fenomen att vitrockarna lurar till sig pengar av skattebetalarna, det är mer regel än undantag och det är inte några småpengar det handlar om. Men här sätts inga resurser in för utförlig kontroll, det är ju läkare och de särbehandlas!

Nedan följer text saxad ur Dennis Brinkenbacks & Bill Buchholtz bok Varför dog Tony och Maria? Konsten att skydda läkare. (1994):

Privatpraktiserande läkare är inte ”privatläkare” i någon egentlig mening. De privatpraktiserande läkarna får merparten av sin ersättning från staten. Ersättningen betalas ut av landets försäkringskassor med Riksförsäkringsverket som tillsynsmyndighet. Läkarna skickar in sina räkningar till försäkringskassan. Läkarna får betalt efter en läkarvårdstaxa där varje åtgärd är klassad efter svårighetsgrad och omfattning. Ju mer avancerad åtgärd desto mer betalt. /…/ Det säger sig självt att läkarna helst vill ange åtgärder som ger mer pengar, särskilt som försäkringskassans tjänstemän varken har tid eller möjlighet att granska alla miljontals räkningar som kommer in.

Det har visat sig att det kommer in räkningar som avser redan döda personer, räkningar skickas in två gånger, räkningar kommer in för påhittade personer osv. En nyligen publicerad undersöknig har visat att fusket bland läkarna är mycket omfattande. I Norrbotten fuskade enligt en rapport 6 av 10 privatläkare. Resurser sätts ibland in för att komma åt fusket bland vanliga människor och bidragstagare men när det gäller läkare så märks inte samma effektivitet.

Åtgärderna mot läkare är alltså mycket mer försiktiga. Återigen handlar det om särbehandling. Mot läkare sätter man inte in några hårda kontrollerande metoder. /…/ Försäkringskassan/skattebetalarna betalar år efter år ut flera miljarder kr i ersättning till läkare. Det görs utan möjlighet att kontrollera vad det är man betalar för. /…/

Märk här att den möjlighet som försäkringskassan har är att läsa läkarnas samlingsräkningar samt att ställa frågor till läkaren om vad läkarerbetet omfattar. Självklart är det här rena larvet och det har läkarna själva insett och agerar därefter. Majoritetena av dem bluffar friskt. De anger t ex konsekvent dyrare åtgärder än vad som är riktiga för att få högre ersättning. Försäkringskassorna har ingen möjlighet att kontrollera detta. /…/

De möjligheter som försäkringskassan har mot läkaren är att sätta ner hans ersättning eller kräva tillbaka det som betalats ut felaktigt. Det har hänt i sådna fall där läkaren fällts för bedrägeri av domstol att försäkringskassan avfört läkare från försäkringskassans förteckning vilket alltså betyder att läkaren inte längre kan få ersättning från försäkringskassan. Men försäkringsöverdomstolen (FÖD) har upphävt sådana domar med motiveringen att ”ett avförande från förteckningen medför allvarliga konsekvenser för den enskilde läkarens möjligheter att försörja sig som privatpraktiker.” Det är rörande att höra vad de höga juristerna månar om de stackars läkarna.

Det är viktigt att det – enligt min mening – inte skall falla någon skugga på försäkringskassans tjänstemän. /…/ De kan ju inte trolla när läkarna har så starka beskyddare i form av lagstiftare, politiker och höga jurister. /…/

Starka krafter skyddar som sagt läkarna. En av dessa starka krafter är Socialstyrelsen, som helt följdriktigt också motsätter sig förslaget (HumanLabRats kommentar: Förslag på förändringar i systemet) med den hycklande motiveringen att försäkringskassan av integritetsskäl inte skall kunna granska patientjournaler.

I Alliansens strävan efter att jaga fuskare har de av okänd anledning helt glömt bort denna grupp, de fuskande läkarna, som kostar betydligt mer per år än sjuklingarnas försäkring. Faktum är att den läkare som nämns överst i det här inlägget säkert får jobba kvar som läkare och därmed får fortsätta stympa patienter och ta betalt av skattebetalarna för det. En läkarlegitimation har man för livet oberoende av vad man sysslar med på sin mottagning. Kom då ihåg att de flesta felbehandlingarna aldrig lyfts fram i medier, inte heller är det vanligt att medierna avslöjar enskilda läkares pengafusk!

Man kan också konstatera att det varit oerhört tyst på från läkarhåll sedan politikerna började jaga sjuklingar från hus och hem. Detta tycks inte läkare ha något emot, det blir ju mer pengar åt dem själva att förskingra om sjuka blir av med sin försäkring!!! Läkares största intressen tycks bestå av att samla pengar på hög och att förstöra andra människors liv och hälsa under arbetstid. Alkohol och andra typer av berusningsmedel verkar också vara ett stort nöje för de legitimerade. Legitimerad till vad kan man undra? Till att bete sig hur som helst och göra vad som helst för pengar? Har de kanske license to kill precis som fiktionens James Bond?!

Medier:  dagensmedicin dn, AR exp-hälsa, dagensmedicin2abab2 ab3kändisnyttJinge dagensmedicin3vk exp gp lttv4nyheter24.