By humanlabrat | 30 juli, 2011 - 16:51 - Posted in Politik, Sjuk()Vård

Från 1 januari 2012 ska det bli allt svårare för sjuka att ha råd med vård och mediciner. Regeringen har för avsikt att då höja gränserna för frikort med 22 %. Redan i dag finns det horder av sjuka människor som avstår att hämta ut sina mediciner eftersom de inte har råd, nu vill den ”empatifulla” regeringen göra det ännu svårare för sjuka att bli friska.

Sjuka har under flera år nu jagast av FK och blivit fattigare när de utförsäkrats. Flera av dem har varken råd att gå till doktorn eller hämta ut medicinerna, än svårare kommer det bli framöver. Socialstyrelsen har höjt ett varnande finger. Självklart stödjer Socialstyrelsen förslaget men varnar för att utsatta grupper kommer avstå vård. Kommer Alliansen avstå från att genomföra sina planer? Knappast! Syftet är, och har hela tiden varit, att öka klyftor och mörda så många sjuka som möjligt.

De som är sjuka kommer nu ha än mindre chans att bli friska när de får avstå från sin medicin. Mängder av människor är uteslutna redan idag från både vård och mediciner då det i samhället finns element som anser att alla inte är värda att satsa vårdmedel på. Fint låter det när man inom Socialstyrelsen menar att svårt sjuka ska ha rätt att dö. I själva verket är det inte bara svårt sjuka och döende som ska dö av illa kvickt, utan även andra! Både psykopat-läkare och politiker är i full färd med att ”rensa upp i leden”. De som sparas är folk med personlighetsstörningar i stil med Breivik. Grattis Sverige!

Läs också: Sjuka ska dö! – Tycker du det också?

Medier: ab ab2resurs spekulanten-tanten.

I går var Håkan Juholt i Oslo för att visa sitt deltagande i sorgen över offren i terrordådet. Även Jytte Guteland deltog och höll tal, och senare under dagen höll hon också tal på Sergels torg i Stockholm. Alla ville hedra offren, utom Herr Reinfeldt. Vart Fredrik Reinfeldt höll hus är det fortfarande ingen som vet! Reinfeldt visade sitt förakt mot svenska folket i boken Det sovande folket, nu visar han sitt förakt igen genom arrogans i kristider. Borgerliga propagandamedier gör dock fortfarande allt de kan för att framställa den urusla ”statsministern” i vacker dager.

En twittrare påstår idag (31/7) sig ha sett Reinfeldt i en mataffär. Vet inte riktigt om jag tycker fotot är så väldigt likt? Dessutom säger ju inte den bilden någonting om var han varit de andra dagarna! Snart kommer den ihopdiktade historien kring varför Reinfeldt inte syntes till i kristider och som vanligt kommer väl alla att tugga och svälja den. Reinfeldt vars svenska befolkningens förtroende han bär trots Det sovande folket och trots Hitler-politiken han bedriver. Man börjar nästan undra om alla opinionsmätningar som gör gällande att han är populär i själva verket är fejkade, uppköpta av moderaternas hemliga sponsorer!

Läs också: Empatistörd Herr Reinfeldt är indisponibel!

Medier: Newsmill – Fredrik Reinfeldt inte regeringsduglig, Alliansfritt – Var är Reinfeldt? I semesterparadis så klart! Nyheter24 – Fredrik Reinfeldt i Turkiet – mitt i krisen,  AB - Den ovillige landsfadern, AB - Död tystar inte engagemanget, AB - Tusentals ville visa sitt stöd på Sergels torg, DN – Varför står jag här med bara skrapsår? SvD – Trodde det var en kupp, AB - Här är han! SVT – Reinfeldts ledarskap under krisen får kritik, SVT-play - Reinfeldts ledarskap får kritik, SVT-play - Minnesstunden i Oslo, SVT-play - Ljusmanifestationen vid Sergels torg, SVT-play - Jytte Guteland i Aktuellt.

Uppdaterad: 2011-07-31

By humanlabrat | 29 juli, 2011 - 23:53 - Posted in Politik, Samhälle

I efterdyningarna till det fasansfulla terrordådet i Norge börjar en ny maktstrategi växa fram på högerkanten. Det hela går ut på att så fort någon på en blogg eller i en bloggs kommentarsfält argumenterar för en annan åsikt än högerns så beskylls personen för att öka på hatet och att hatet kommer flöda på grund av att åsikterna inte ligger till höger. I förlängningen är detta inget annat än en från högern smart maktstrategi. Till vänster och bland socialdemokrater finns nämligen empati och få eller ingen vill sprida hat omkring sig, därför kanske de vid ett sådant tillfälle förblir tysta. DN skriver mycket bra om detta:

Däremot betyder inte demokrati att alla måste gilla vad andra säger. Tvärtom. I de friheterna ingår att det politiska debattklimatet emellanåt kan vara hårt, att den som personligen företräder en åsikt offentligt eller arbetar politiskt får finna sig i att bli kritiserad. Det en politiker eller opinionsbildare får ta ansvar för är det han eller hon säger och skriver. Ska man ta hänsyn till hur andra tolkar det blir tystnaden total.

Även om ord kan upplevas som hårda, så är det inte orden i sig som gör att vissa blir så hatiska att de mördar andra. Inte heller blir man massmördare av att spela dataspel. Om så vore fallet skulle vi ha mängder med terrordåd varje dag för att folk spelat dataspel eller för att de känt sig sårade av någons ord, men som tur är så är inte så fallet. Att enbart peka ut ord och framför allt vänstersympatisörers åsikter som anledning till att hat sprider sig är inte bara långsökt utan i förlängningen en utstuderad maktstrategi som leder till ett icke demokratiskt samhälle där yttrandefriheten är ett minne blott. De som påstår sådant kan dessutom omöjligt ha någon som helst kunskap kring vad socialdemokrater och vänsterpartister står för. Det betyder också att jag varje gång jag tycker något på min blogg skulle sprida hat som skulle skapa några nya Breivikare. Det finns gott om högerfolk som skriver långt mer hatiskt än vad vänstersympatisörer gör och jämfört med vad jag gör, men de sprider tydligen inte hat med sina ord enligt högerns synsätt. 

Nej, det här är en ful maktstrategi som går ut på att tysta alla som inte tycker som dem själva. Även Breivik ville tysta alla som inte bar hans åsikter och nu fortsätter högern med en strategi som går ut på att pådyvla alla som inte bär deras åsikter för att vara hatspridare och landsförrädareDN skiver också:  Terrordådet i Norge är några dagar gammalt. Redan används det för att fästa skuld på politiska motståndare – även de som står för allt det som Anders Behring Breivik avskyr.

Medborgare X har skrivit ett hemskt inlägg med rubriken: Som man sår får man skörda. Inlägget går helt enkelt ut på att socialdemokraterna själva bär skulden för att terrordådet i Norge ägde rum. Självklart blir människor upprörda över att läsa något så okänsligt och hatiskt. Själv bemötte jag det hela bland annat genom att ge X råd om att skaffa sig en käresta att krama, pussa och ha sex med. Men de som tidigare läst dennes hatfulla blogg vet att kvinnorföraktet är totalt i Medborgare X:s texter och därför skrev jag att jag inte visste hur det skulle gå till för honom att skaffa en käresta med det kvinnoföraktet han har, men uppmanar honom annars att skaffa en man. Vidare gör jag gällande att det är tydligt att vederbörande inte haft en ordentlig utlösning på över 10 år. I min värld är detta harmlösa och skämtsamma kommentarer, men X menar att det sprider hat. Visst, en hel del är fina i kanten och lättstötta, men på vilket sätt skulle sexskämt sprida mer hat än en text som menar att socialdemokraterna själva nu får skörda vad de sått, alltså själva skulle ha skuld till terrordåden? Utöver detta använder samme bloggskrivare ovan nämnda maktstrategi, vänstersympatisörer och deras åsikter är hatspridande, medan den egna texten om att S får skylla sig själva är tydligen en spridare av sockervadd och rosa karuseller.

Tyvärr är det bara att konstatera att den siste idioten ännu inte är född och inte heller verkar den siste Breivikaren vara född. När vissa personer formligen är så förstoppade av hat att de till varje pris vill tysta allt och alla som inte tycker som de själva, ja då finns risk för terrordåd. Man kan tysta människor med maktstrategier, med hot och med bomber. I går blev bland annat vänsterbloggaren Jinge hotad till livet för ett blogginlägg. Vad är skillnaden på att vilja tysta de med andra åsikter och på att vilja tysta de med andra åsikter? Det är ju precis samma sak! 

Breivik tog livet av 77 personer i Oslo och på Utöya, hans motiv var att tysta dem som anser att alla människor har samma värde oberoende av hudfärg och ursprung. Han ville också i förlängningen sätta stopp för rekryteringen till ett rött parti som vill ge en varm kram till alla. Oberoende av om man heter Anna, Ali, Johan, Lisa eller Shirin så är man välkommen till de röda partierna och det är oberoende av om man är fattig eller rik, arbetande eller arbetslös, frisk eller sjuk så tas man emot med öppen famn. Rött är kärlekens färg och färgen på blodet i våra ådror. Blått är en kall färg och det är väldigt blått uppe i det blå. Själv är jag mer röd än någonsin…

En passande låt i detta inlägg och även passande i dessa dagar, Eva Dahlgrens Stenmannen. Delar av texten nedan:

Sten sten tala till mig, tystnad kan röja dig feg. Sten sten i människans närhet, det hårdast hårda tycks vekt. Tungt, tungt bröstet häver, blöt grå sten mot min kind. /…/ Dansar du stenman? Dansar du? /…/ Sorg, sorg kräver kärlek. Du behöver mitt blod. Jag bara jag mitt stenrum fyller, bara jag kan beröva dig ditt mod./…/ Dansar du stenman? Dansar du? Känner du värmen i bröstet? /…/ Sten sten dela på dig, ligg som sand i ett hav. Sten sten djupen bottnar. I dig, runt dig finns jag. (dilyrics)

Medier: ab ab2 ab3 ab4 ab5,  ab6ab7 ab8 ab9,  ab10, ab-tv ab-tv2 exp exp2,  exp3 dndn2 dn3,  svd.

Uppdaterad: 2011-07-31

Christian Armando Clementsen gjorde det han ansåg nödvändigt för att hjälpa en kvinna som skadades av bomben i Oslo. Christian har invandrarbakgrund men visar mer omtanke och empati för sina medmänniskor än vad fjanten Breivik någonsin kommer göra. Det är inte utsidan som räknas, det är insidan. Hellre en svart empatifull människan än en vit psykopat. Valet är enkelt!

Följ länken till NRK för att se den talande bilden där det också går att läsa:  – Jeg synes det viser noen av de fordommene som finnes i samfunnet. Folk ble overraska av at fargede klarte å vise medmenneskelighet, sier Christian Armando Clementsen.

Uppdaterad: 2011-07-30

Regeringen har lurat SAAB. Borg och Reinfeldt blockerar Antonov eftersom de vill lägga ner SAAB. EIB kommer aldrig godkänna Antonov. Regeringen Reinfeldts dolda agenda har hela tiden varit att döda SAAB. Nuvarande regering är full av lögner, fiffel, bluff, båg och korruption och åter igen dyker ordet DIKTATUR upp i mitt huvud. Diesel and Traaash uttryker det som många av oss känner. 

 Antonov vill nu stämma Anders Borg. Vladimir Antonov har inlett utredning om rättsliga åtgärder mot regeringen och EIB. Vladimir Antonov är förbannad och utreder möjligheten att stämma Maud Olofsson, Anders Borg och Fredrik Reinfeldt. Han anser att hans företagsgrupp och Saab har lidit stor ekonomisk skada och vill ha dyra plåster på såren.

Kommer Reinfeldt lägga korten på bordet i SAAB-frågan? Knappast! Han lägger inga kort på bordet vare sig i den frågan eller i någon annan. Lögnerna runt SAAB flödar, liksom det flödar lögner från regeringen i alla andra frågor också. Regeringen, med Fredrik Reinfeldt i spetsen har lurat SAAB. Man blir bara mer och mer illamående för varje dag som går. Finns risk att folk snart blir riktigt ordentligt förbannade och frustrerade över den här j-a diktaturen. Men vad ska vanliga medborgare göra? Det kvittar ju hur mycket folk protesterar för moderaterna skiter fullkomligt i medborgarna.

By humanlabrat | 28 juli, 2011 - 15:26 - Posted in Politik, Terrordåd

Kopplingar mellan SD, nuvarande politik och Breivik finns eftersom deras tankegods i princip är det samma. Att nuvarande regering regerar med hjälp av SD är vi redan medvetna om och SD är inte en del av oppositionen utan en del av nuvarande regeringsunderlag i Sverige. Sverigedemokraterna är en bluff från början till slut. Frågan är vem/vilka som givit SD pengar för att föra fram sin rasistpolitik så de kunde komma in i riksdagen? Kan moderaterna haft ett finger med i spelet månne? För när allt kommer omkring så är SD:s partitopp i stora delar rekryterad från det moderata partiet och SD är ett stödparti till M. I själva verket är moderater och sverigedemokrater sammankopplade och skulle kunna benämnas systerpartier. Både moderater och folkpartister är smygrasister allihop och skillnaden mellan SD och KD är hårfin, dessa påminner om sektliknande organisationer och har samma åsikter i en rad frågor. Vart Breivik hämtade sin inspiration till sitt manifest vet vi, både Svertigedemokraterna och Fremskrittpartiet hyllas av honom. 

Bert Karlsson sa i Raka Svar under Almedalen:  Sverigedemokraterna borde sluta prata om sin flyktingpolitik för den är nämligen genomförd rakt av. Kolla själva. Ja allt är genomfört. Anhörighetsinvandringen är bortagen för längesen. /…/ Det är bara bluff alltihopa. Dom har jättehårda regler idag. Vi hade ju inte, var ju inte i närheten av de kraven som vi ställde en gång i tiden, som de har genomfört nu. Men det är inte någon som pratar om det. Borgerligheten vill inte prata om det naturligtvis och SD vill inte prata om det för då missar de sina väljare förmodligen. Så de ljuger ihop, men det är så det går till i politiken. Säga vad man vill om Bert Karlsson, han kan framstå som både bonnig och bufflig, men han har helt klart mer innanför pannbenet än vad samtliga alliansministrar har tillsammans.

SD är en sektliknande organisation som i Almedalen hade hyrt in ungdomar för att sitta och applådera hysteriskt efter varje gång Åkesson hade öppnat käften. Alla de som protesterade öppet över SD:s åsikter blev fotograferade av SD:s egen fotograf för att läggas ut som förrädare på SD:s hemsida. Det är inte alls speciellt långsökt att tänka vad som kommer hända dem som inte tycker som SD om SD framöver får större makt. Allt går i samma linje som den Breivik representerar, de som är för mångkultur är förrädare som ska hängas ut och för att i förlängningen straffas.

Personligen kan jag undra varför alla anhängare av Sverigedemokraterna och deras systerpartier i Norge och Danmark inte packar sina väskor och flyttar till Finland? Om jag inte minns fel tar finnarna in si sådär 15 flyktingar per år och då oftast halvdöa pensionärer. Trots deras stränga hållning har Sannfinländarna ändå fått luft under vingarna och deras hat är lika stort som hos övriga islamhatare. Men sannfinländare har ont om muslimer att applicera sitt inneboende hat på så därför drabbas finlandssvenskarna av deras giftpilar istället och svenskan ska tydligen inte vara officiellt språk längre om de får som de vill. Stupida nötter! Överallt finns det så mycket folk som hatar. Hur orkar ni hata så mycket? Gör något kreativt istället (och då menar jag något kreativt i positiv anda) och titta er själva i spegeln först innan ni anklagar andra för både det ena och det tredje. Ta reda på varför ni hatar så mycket och varför ni vill andra människor illa!

Märkligt är också att det är den ena psykiatern efter den andre som får uttala sig i medierna om Breivik. Jag har inte sett en enda intervju med en sociolog som skulle kunna beskriva hur och varför en Breivik uppstår i samhället. Istället riktar medierna in sig på att utmåla terroristen som en ensam galning och negligerar helt att han är en produkt av samhället och strömningar där i. Men så heter han ju Anders och då är det bekvämt att skylla på enskild galenskap.

Den 20 september 2010 skrev jag  i blogginlägget Alliansen+SD=sant Om Alliansens politik skulle para sig med SD:s politik är det inte svårt att föreställa sig vilket människoföraktande monster som skulle födas fram ur den kombinationen. Monstret heter Breivik, och jag är övertygad om att det inte är någon slump alls att detta monster fått luft under vingarna just nu.

Nä men fy inte kan man beskylla de borgerliga för att ha liknande tankegods som en terrorist och massmördare! Självklart kommer alliansanhängare tappa sina hakor och kasta sina giftpilar. Ett mord är ett mord är ett mord, oberoende om det utförs med ljudliga bomber ute på ett torg eller om det utförs i tysthet bakom lyckta dörrar. Den människosyn som ligger bakom en politik som jagar sjuka ut på gatan eller in i självmordsdöden är en sjuk och skev människosyn. Gemenskapen för Breivik, SD och M är just en hemsk människosyn som gör gällande att det är skillnad på folk och folk; vita – svarta, friska – sjuka, fattiga – rika, arbetande – arbetslösa. Med en sådan politik har man sått ett frö som kan gro och växa upp till massmord och folkmord. Det var av kärlek till det egna landet som Breivik mördade barn och ungdomar, enligt honom själv. Det är av kärlek till Sverige som SD vill jaga ut alla muslimer ur landet. Det är av kärlek till landet Sverige och dess invånare som moderaterna jagar sjuka in i döden. Same, same, same…

Uttöver det jag nu skrivit länkar jag nedan till ett axplock av texter från medier och bloggar, både nya och gamla. Den lilla samlingen visar på det tankegods som delas av Breivik, SD och M och kopplingar mellan dessa tre element och Breiviks inspiration till dåden. Listan över länkar kan komma att fyllas på efter hand.   

Läs också: Högerns och nationalisemens sanna ansikte har uppenbarat sig i Norge!   Terroristen och massmördaren Breivik mår som en prinsEmpatistörd Herr Reinfeldt är indisponibel!  SD & M samarbetar!

Bloggar: Annarkia – om hatets barnkammare, (S)ebastian - Sverigedemokrat i Varberg tycker att de döda i Norge får skylla sig själva, (S)ebastian - Hellsborn bloggar och Åkesson putsar på fasaden, (S)ebastian - Självfallet är Sverigedemokraterna rasister, Röda Berget - SD mörkläggning av Erik Hellsbom misslyckas - här finns allt att beskåda, Röda Berget - Vi måste tala om terroristen Anders motiv för att mörda unga socialdemokrater,  Vargek – Näst efter ”Mein Kampf” så, Unni Drougge - Stjärna eller sjukdom, Svensson – Saknar Sverigedemokrater förmåga att läsa, Svensson – Det är klart att de som vill vara salongsrasister tar avstånd, Svensson - Terroristen Anders Breivik är inte galen, Svensson – Att sverigedemokrater tycker som Breivik vet vi, Alex – Högerextremismens reaktioner är pinsamma, Alliansfritt – Moderaterna i Sörmland tar SD:s parti mot S, Lasse - Så skapas hat, Lasse - Reinfeldt och Sverigedemokraterna,  Lasse - Sverigedemokraterna borde förklara sig,  Lasse - Tillbaka till framtiden, Esbati – Efter Utöya, Jinge – Politiskt korrekt Åkesson tappar stöd, Jinge – En empatistörd statsminister, Jinge - Moderaterna ljuger, Jinge – FP, SD och morden i Norge, Jinge - Jimmie Åkesson vill rädda Sverige säger han, Martin Moberg - Jo, motiven måste upp till ytan, motiven till en massaker på unga socialdemokrater, Jan Rume - Sverigedemokrater och moderater samma sak, Björn Andersson - Moderaterna och SD har samma invandrarpolitik, Alltid rött, alltid rätt - När ska ni ta ert ansvar för grunden ni har lagt? Röde Varg - Attacken ÄR politisk, Röde Varg - Svettiga sverigedemokrater och andra rassiter, Tankesmedjan Konflikt - En berättelse om Norge, Tankesmedjan konflikt - När åsikter blir till politik, bwlogg - DN har en ”schizofren inställning till respekt och demokratisk debatt, Nemokrati – Ta avstånd från högerextremismen och dess hatretorik, Nakna sanningen -Erik Hellsborn, Snusidal Socken - Övertygad nationalsocialist och Sverigedemokrat hoppar av!

Medier: AB – Breiviks hat delas av fler än vi vill tro, AB – Högern, hotet och hatet, AB - En fascism för vår tid,  AB – Hatretorikens konsekvenser, AB - Han mördade en hel generation, AB - Är han nazist räknas det som en tågolycka, AB - Om galningen hetat Ali hade våra politiker inte varit så sansade, AB – Djävulen är skötsam och bor hos mamma, AB – Ingen slump att han begär öppna dörrar, AB – Råare politiskt klimat inspirerar till våld, AB – Ensam terrorist är också politisk, AB - Logiskt att ställa Åkesson till svars, AB – Jan Hjärpe: Det här är ren rasism, AB - Hälften av SD:s partitopp kommer från moderaterna, AB- Han är fixerad vid Sverige, AB - Vårt samhälle har bekräftat Anders Breiviks världsbild, AB-TV - Guillious sanning om Sverigedemokraterna,  SvD – SD-politiker delar Breiviks åsikter, SvD – Osmakligt av Sverigedemokraterna, SvD - Jimmie Åkesson: Delar inte alls den analysen, SvD – Alliansen har kontaktat SD, SvD - Åkesson leder ett öppet rasistiskt parti, SvD – SD:s partitopp hämtas från M, SvD – Ingen förväntar sig att kyrkan ska ta avstånd, SvD - Ingen blir terrorist på en dag, Exp – SD:s ansvar, Exp - En kall ideolog, inte en galning, Exp – SD-politiker håller med Anders Breivik,  Exp – Jag skräms av kulten kring terrorkändisen, Exp - Falsk trygghet ingen lösning, Exp - Sverigedemokraterna får stöd av moderater, Exp - Anders, en av oss, Exp - Reinfeldts SD-attack på Juholt, Exp – Terrordrömmen är ett heligt rike, DN – SD-politiker: Inget attentat utan mångkulturen, DN - Vi är alla en del av Breiviks plan, DN – Aftonbladet tar debatt med SD, DN – Gärningsmannens näthat mot vänstern, DN – En gång var han en annan, DN -Bristen på tabu mot islamofobi är farlig, DN – ”Min vän Anders” – berättelsen om en mördare,  Expo – SD stödjer regeringen i 9 fall av 10, Expo - Politiskt våld uppmuntras på antimuslimska bloggar, Expo - Samma världsbild,  Expo – Extremhögerns reaktioner på terrorattackerna i Norge, Expo – Budgetmöten mellan moderater och sverigedemokrater,  Dagen - Jan Hjärpe: Muslimska brödraskapet liknar Kristdemokraterna, BLT - Karlskronas moderater accepterar SD som vågmästare för att få makten, Politiken – Vi har en rem av Breiviks hud, Politiken – Först kom oron. Sen paniken, Nyheter24 – SD röstar med alliansen, Newsmill - Förbereder moderaterna samverkan med sverigedemokraterna?, Newsmill - Vi måste analysera varför socialdemokratin utsätts för terrordåd, SVT – SD-politikers lämplighet prövas,  SVT-play - Aschberg om Breiviks tankegods som finns överallt, SVT-play - Sahlin om att terroristens åsikter även finns hos andra, YouTube - Reinfeldt vill inte svara på om han kan samarbeta med SD eller inte, YouTube – Reinfeldt skyller de höga socialbidragstalen på flyktingmottagningen, YouTube – Reinfeldt 1993 om ersättningar, YouTube – Ung och naiv Anders Borg som har samma åsikter ännu.

Uppdaterad: 2011-07-31

By humanlabrat | 27 juli, 2011 - 17:45 - Posted in Politik

Vår så kallade statsminister har precis fått en löneökning och utkasserar nu hela 144.ooo:- per månad. Man kan tycka att för den summan pengar ska man finnas tillgänglig för folket dygnets alla timmar, inte minst om det inträffar kriser. Det illdåd som drabbat Norge har också påverkat Sverige och många människor är rädda och frågar sig om det kan komma att hända något liknande här. I den situationen håller regeringen Reinfeldt semesterstängt och ska tydligen inte störas under några som helst omständigheter.

Reinfeldt har i mina ögon aldrig varit mycket till vare sig ledare eller politiker, han är helt tydligt ett skämt och en fet bluff. Nu när katastrofen drabbat vårt grannland håller fege Fredrik sig undan och han brister tydligt i sitt ledarskap, eller snarare har han ett icke-ledarskap. Lilla Mary som skriver om sina moderata kulor på sin blogg, har flera gånger kallat Reinfeldt för ”pappa Reinfeldt” och hon har påtalat att med honom som ”landsfader” så kan vi alla känna oss trygga. Jo men visst! Reinfeldt dödar sjuka på löpande band och skiter i att medborgarna opponerar sig mot hans politik. Han skiter fullständigt i folket och folkoppinionen, allt handlar bara om att han ska förse sig själv och sina kompisar med skattebetalarnas pengar, bland annat genom fler jobbskatteavdrag.  De som säger nej till hans jobbskatteavdrag utmålar han som landförrädare.

Chefen på Timbros medieinstitut säger själv att Reinfeldt är mycket dålig i såna här krissituationer, han har inte det tilltal och det känsloregister som lämpar sig för att uttala sig i kriser av detta slag, säger denne Timbrochef. Vad händer då om det uppstår en krissituation i Sverige kan jag undra? Vem skulle leda folket i rätt riktning då?

Jens Stoltenberg och det norska kungahuset har agerat exemplariskt, medan Herr Reinfeldt allt mer framstår som det han är, nämligen en urusel ledare och ett dåligt skämt. Till och med inbitna alliansanhängare märker att upphöjda Reinfeldt inte är mycket att ha och att han i jämförelse med Stoltenberg är en nolla. Chefen för Timbro medieinstitut tycker att svenska folket kan klara upp kriser själv och att politiken då inte ska lägga sig i. Detta går helt i Reinfeldts och Borgs linje där de anser att politiken ska göra så lite som möjligt. Det enda de i sitt enfrågeparti kan åstadkomma är ju 100 jobbskatteavdrag, medan folket lämnas till sitt öde när det gäller allt annat.

Bloggar: Jinge - om en empatistörd statsminister,  Johan Westerholm - om att landsfadern stängt för semester,  PeO - om att valet är ditt,  Högberg – undrar var vår ledare är,  (S)ebastian - om ett land utan ledare,  Martin Moberg - om Reinfeldt på semester, Roger Jönsson - frågar allvarligt var Reinfeldt är, Parkstugan - om när tystnaden talar.

Medier: SR -Ledarskap i kristider.

Uppdaterad: 2011-07-28

By humanlabrat | 25 juli, 2011 - 19:40 - Posted in Politik, Terrordåd

Idag har Anders Behring Breivik fått hjälp med att ta sig till domstolen för en kortare genomgång av händelserna i Oslo och på Utöya i fredags. Självklart var det största möjliga säkerhetpådrag och när det gäller personer av det här slaget finns det mängder av pengar att gödsla med. Tänk om gamla, sjuka och arbetslösa hade fått ta del av en bråkdel av alla de pengar som läggs på kriminella.

Dagen till ära var Breivik klädd i rött, en färg som han med största sannolikhet valt med omsorg. Rött är en färg som drar till sig blickar och den färgen brukar bland annat användas i filmer för att få publiken att uppmärksamma den viktigaste händelsen i en scen. En person som inte hade velat synas hade klätt sig i någon helt annan färg och hade också sett till att använda huvtröja att dra över huvudet. Men Breivik ville synas, satt rakt upp och tittade ut mot journalisterna, log, var stolt och njöt av uppmärksamheten.

Det helvete han försatt offrena och deras anhöriga i bekommer  inte honom.  Han är totalt upptagen med sin egen självbild, sin egen allsmäktighet. I hans värld är han en messias och guds gåva till människorna och inte minst till kvinnorna. Skulle inte tro att han haft så mycket andra kvinnor än prostituerade hittills, men nu lär skaror av imbecilla damer stå på kö för att få träffa honom när han framöver får ta emot dambesök. Mördare av allehanda slag får alltid långa köer av kvinnor som vill komma och lägga upp sig för dem så de kan föra vidare dessa psykopatiska och empatistörda anlag.

I övrigt har vi fått bekräftat Breiviks främlingsfientlighet och rädsla för islam. Hans motiv var politiskt och riktade sig direkt mot det norska socialdemokratiska partiet. Så de bloggförfattare som inte tycker att diskussionen ska handla om partipolitik är ute och cyklar. Hur vi än vänder våra rumpor så sitter de bak. Och hur vi än vänder och vrider på den här saken så har den med partipolitik att göra och motiven måste upp till ytan. Breivik är fostrad i Fremskrittspartiet och beundrar Sannfinländarna och Sverigedemokraterna och flera av hans åsikter är de samma som de som finns inom dessa partier. I deras värld är alla människor med åsikter till vänster eller åt socialdemokratin landsförrädare. Så är det alltid med högern, de som inte tycker som dem är alltid landsförrädare, detta gäller även moderaterna och alliansen som i många stycken har samma åsikter som SD även om de är så ”väluppfostrade” att de inte skulle uttrycka sina verkliga åsikter offentligt. 

Den som vill att det partipolitiska inte ska diskuteras vill sopa saker under mattan. Bara för att Breivik är blond och nordisk vill man få honom att framstå som en ensam galning utan partitillhörighet. Hade han därmot varit svarthårig och haft utländskt namn hade det varit annat ljud i skällan. Säkert är Breiviks advokat i full färd med att hitta en läkare som är villig att pådyvla honom någon grav psykiatrisk diagnos som ska få honom att framstå som något annat än vad han är. Med tanke på den långa planeringen, det avancerade utförandet och det långa manifest som Breivik författat så är han med största sannolikhet t.ex. varken psykotisk eller schizofren.

Breiviks advokat gör allt han kan för att få sin klient att framstå som komplett galen och förvirrad och påstår bland annat att Breivik skulle ha en helt annan verklighetsuppfattning än oss andra. Självklart har Breiviks advokat kontakter som kan hjälpa till med att författa ihop klientens påstådda sjukdom så att alla band med politiska partier och organisationer ska glömmas bort. Vad advokater säger ska man ta med en nypa salt, de är ofta av samma skrot och korn som de kriminella själva och är bara ute efter pengar, status och makt. Bara att denna advokat tog på sig att försvara Breivik säger ju en hel del om honom!

Självklart är Breivik störd, inte minst gravt empatistörd för annars hade han inte kunnat mörda så många som han gjorde och dessutom öga mot öga.  Av de dagboksanteckningar jag läst, skrivna av Breivik under hans förberedelser, går det också att utläsa att han är duktig på att manipulera sin omgivning och hade lätt för att ”charma” de tidigare ägarna av den gård han köpte. Den taxichaufför som skjutsat runt honom dagen för brottet säger att Breivik var mycket trevlig och hygglig att prata med.  Uttöver detta kan man se att Breivik har mycket höga tankar om sig själv och hans självbild är gudalik, därför kunde han inte döda sig själv efter dåden, han kan inte förgöra sin egen självbild. Allt detta tyder på personlighetsstörning, något som sällan eller aldrig går att behandla.

Allt medan de flesta andra är bedrövade över det som hänt mår Breivik som allra bäst. I hans värld är han en messias, eller för att använda hans egna ord en tempelriddare. Breiviks uttalande om att två andra celler skulle vara inblandade i händelserna kan mycket väl vara ett sätt för honom att försöka manipulera omgivningen dit han vill. Breivik vill göra allt för att föra fram sin politiska propaganda. Samtidigt har medierna hittat att en tempelriddare kan vara svensk. En obesvarad och mycket adekvat fråga är också vart pengarna till dådet kommer ifrån och om Breivik haft finansiärer?

AB: Samtidigt: detta handlar om mer än en enskild galning. Det handlar om en ­publik arena som stegvis legiti­merat hatet mot flyktingar, invandrare, muslimer och andra som inte heter Anders. Åsikter och före­trädare som förr hölls kort är i dag vardagsmat med fritt spelrum inom ramarna för åsiktsfriheten och den digitala pissrännan. Det finns en tydlig politisk grund till djävulen Anders bärsärkagång, och det är den historiskt etablerade visio­nen om vit makt, rasrenhet och nationalism. Det som är fundamenta inom den höger­extremism som oroväckande snabbt blir allt mindre extrem. Den som sitter etablerad i parlament över större ­delen av Europa och numera i hela Norden. Välkammad och skötsam.

Framöver kommer jag försöka hålla mig borta från att skriva för mycket om avskummet Breivik, en typisk person som förpestar vår värld och som sitter på finkan och njuter av att folk lider och dör. Skulle inte förvåna mig om han varit extra kåt sedan illdådet. Kåt av maktkänslan, kåt av att han fick se människor blöda, lida och dö, kåt av sin egna skeva självbild. Kåt på blod, tårar och lik! Säkert har han runkat som en galning de senaste dygnen! Vad som också äcklar mig är att det finns gott om typer som Beivik som njuter när andra människor plågas och som springer omkring lösa i samhället. Inte sällan florerar sådana avskum i de ”finare” salongerna, som i de politiska rummen och inom sjukhusens korridorer.

Uppdaterad: 2011-07-26

Läs också:  Högerns och nationalismens sanna ansikte har uppenbarat sig i Norge!

Bloggar: Jinge - om likheterna mellan Anders Behring Breiviks och Jimmie Åkessons uttalanden,  Jinge(2) – om FP, SD och morden i Norge,  Martin Moberg - om att medierna fortsätter att sprida högerpropaganda,  Nemokrati - om en tvättäkta terrorist,  Svensson – om att lära sig från muslimska fundamentalister, Röda Malmö - om att Breivik är en social produkt,  Lasse - om att Sverigedemokraterna borde förklara sig, Lasse(2) – om att åka tillbaka till framtiden,  Jerlerup - om svenska hatspridare.

Medier: ab ab2,  ab3 ab4 ab5 ab6 ab7 ab8 ab9 ab10 ab11 ab12 ab13 ab14,  ab15,  exp exp2 exp3 exp4exp5 exp6 exp7 exp8 exp9,  exp10 exp11 exp12 exp13 exp-tv dn,  dn2 dn3 dn4,  dn5 dn6dn-tv,  svd newsmill,  svtsvt-play svt-play2.

Norge har drabbads av ett illdåd utan dess like och genast lät mängder av röster göra gällande att det var islamister som hade slagit till. Det är liksom inne att skylla alla händelser av detta slag på muslimer, men resonemanget haltade. Redan tidigt gick det att förstå att det handlade om ett attentat från extremhöger, då det var norska arbetarpartiet som var dess mål. Men det tycks ha glömts bort i islam-fobins tidevarv att det är högerextremistiska terrorbrott som är det vanliga i Norden.

Jag antar att rubriken till detta inlägg kan verka provocerande för många av er som röstar på högerpartier, men jag ska försöka förklara vad jag menar. Först av allt: Varför är det alltid partier till vänster som drabbas av illdåd av det slag Norge nu drabbats? Varför är det socialdemokraterna som förlorat flera av sina politiker genom mord? Det är ju inte vare sig socialdemokrater eller andra partier till vänster som jagar sjuka mot stupet ändå klarar de partier som driver sådan politik sig alltid från illdåd av detta slag. Missförstå mig inte nu, jag önskar inte att människor ska drabbas av illdåd eller mord oberoende av vilket parti de tillhör, men det finns helt klart en förklaring till att det ser ut så här. Kan det kanske vara så att de empatistörda oftare sällar sig till högerpartiernas empatilösa politik?

Partier till vänster och socialdemokrater präglas av en människosyn som gör gällande att människoliv har ett värde och att varje enskild individ är viktig för samhället. Oavsett om de råkar vara svarta eller vita, gamla eller unga, friska eller sjuka, så ska de alla ha rätt till ett drägligt liv och behandlas med respekt. Däremot när det gäller den politik som bedrivs till höger är det egoism, utanförskap, jakt på svaga och utslagning man strävar efter. Reinfeldts och alliansens agerande sedan de kom till makten gör gällande att den dag du blir arbetslös eller sjuk är du ingenting värd och att det är tjockleken på din plånbok som avgör om du har ett människovärde eller inte.

Därför blir det närmast patetiskt när Reinfeldt i dessa dagar står i medierna och pratar om sammanhållning och att hålla ihop vårt samhälle, men antagligen skulle han låta de sjuka och arbetslösa stanna utanför skyddets murar för att bli avlivade av en skytt som den i Norge. ”Landsfadern” pratade också om respekt mellan människor och om att terrorister tänker i vi- och dom-termer. Som vanligt babblar Reinfeldt en massa ord som han lärt sig utantill utan att på något sätt vara känslomässigt engagerad. Det var ju med största sannolikhet inga rikemansbarn som dog och varför skulle Reinfeldts då bry sig egentligen?

Faktum är att Reinfeldt också är en person som spär på respektlösheten mellan människor. Han spär på vi- och domtänkandet genom att dela in människor i fattiga och rika, friska och sjuka. Han står för en politik där cynism, egoism, vassa armbågar och trampande på lik blir allt mer accepterat. Det är sådan politik som får tokstollar att vakna till liv och dessa tokstollar som helt klart är empatistörda dras självklart till den politik som är som mest empatistörd och egoistisk – högern.  

Högerns och nationalismens ansikte har uppenbarat sig med Anders Behring Breivik. Det är människor med hans åsikter som finns i högerpartierna. Även om få av dem skulle skrida till verket som han så är inriktningen den att det är skillnad på folk och att det ska delas upp i vi och dom. Högern för en politik som sätter vissa i utanförskap för att de råkar vara sjuka, arbetslösa eller ha mörkare hudfärg. Man tycker att sjuka ska rycka upp sig och bli friska för de simulerar. Man tycker arbetslösa ska ta sig i kragen och skaffa jobb trots att det inte finns några jobb till dem. Man tycker att människor av annan härkomst ska åka hem till sina ursprungsländer även om det innebär att de hamnar i krig eller förföljelse. Med andra ord är högermänniskor ofta personer som skiter fullständigt i andra människor och som anser att folk får skylla sig själva oavsett vad som drabbar dem. Det är en sjuk och skev människosyn som drivs fram av dessa partiers politik och som får tokstollar att vilja agera.

Så vad är då egentligen skillnaden mellan den norske massmördaren/terroristen och Fredrik Reinfeldt? De flesta tror att skillnaden mellan dessa två är milsvid, men det är den inte. Den stora skillnaden dem emellan är innehavet av makt. Anders Behring Breivik verkar vara en ganska vanlig arbetare, utan någon högre utbildning och han har inte tilldelats någon maktposion. Det enda en person i den ställningen kan göra för att få ge uttryck för sin sjuka människosyn och sin önskan av makt är att göra illdåd av detta slag, att skaffa sig vapen och bomber och på det sättet få ge uttryck för sina sjuka lustar.

Fredrik Reinfeldt däremot har en maktposition. Han har tillgång till allt han behöver för att ge uttryck för samma sjuka människosyn och han behöver inte införskaffa vapen för att nå samma resultat. Det gäller bara för honom att utöva den politik som gör att syftet blir uppfyllt. Reinfeldt står i medier och säger att sjuka inte ska jobba trots att han är mycket medveten om att svårt sjuka jagas ut på arbetsmarknaden och att flera av dem inte ser något annat val än att ta sina liv. Detta vet Reinfeldt om och var det som var hans syfte och med sin maktställning och sin politik har han mördat fler än vad Breivik lyckades att döda med hjälp av stor bomb och vapen. Eftersom Reinfeldt är statsminister så är han dessutom så gott som immun emot att behöva ta ansvar för det folkmord han begår. Men människosynen är den samma och syftet är det samma som när det gäller Breivik, att ha ihjäl de grupper av människor i samhället som man applicerat sitt inneboende hat på och att samtidigt få känna berusningen av makt och allsmäktighet.  

Samma gäller den maktfullkomlige läkaren med samma typ av människosyn som Breivik och Reinfeldt. Han behöver inte heller skaffa vapen eller bomber utan har tillgång till andra medel i sin verksamhet för att ta av daga de patienter som han/hon applicerar sitt hat på. Även läkaren är immun mot att ställas inför rätta och kan gömma sig bakom sekretess, men han är av samma skrot och korn och har samma skeva människosyn och sjukliga begär som de andra två exemplen ovan. Alla tre exemplen är exempel på människor som har ett sjukligt begär över att ha makt över andra människors liv eller död och som får en kick av just det.

Vad är skillnaden på mord och mord egentligen? Vi ska ju vara medvetna om att det inte bara är bomber och vapen som tar liv, även om det gör mer väsen av sig än politiska reformer eller överdoseringar. Problemet är också samhällets syn på de tre exempel jag givit ovan. Läkaren blir alltid beundrad för att han/hon är läkare oavsett vad vederbörande gör och samhället invaggas i tron att en läkare alltid är en skärgårdsdoktor. Högste politikern i samhället kan även han göra nästan vad som helst utan att någon reagerar, så länge han bara använder rätt retorik och framstår som statsmannamässig. Den lille arbetaren med samma sjuka drag som de två ovan har däremot varken maktposition eller statussymboler att gömma sig bakom och blir enbart kallad för det han är: mördare. Detta trots att de andra två kan vara minst lika stora kålsupare.

En röst på högerpartier och SD är de facto en röst på samma människosyn som den Breivik representerar. Tyvärr tror jag att det kommer bli värre i samhället när det gäller våld av det här slaget och det kan mycket väl inträffa något liknande i Sverige. Det är så det går när människan avlats på psykopati och empatistördhet, dessa drag är numer överrepresenterade eftersom känslosamma och empatifulla människor lobotomerats och tvångssteriliserats av psykopat-doktorer genom historien. Det är också detta resultat som blir när man för en politik som föder frustration och vrede. Då kommer det till slut bli att bägaren rinner över – för någon. Som tur är är ju folk åt vänster mer fredliga än högerfolk och därför har vi ännu inte sett något som i Norge, dessutom har ju högern sin allians-regering här i Sverige som de kan hylla.

Samtidigt skaffar högerns representanter fram en räknesnurra och T-shirts med allehanda tillmälen – riktade mot personen Håkan Juholt. Man vill på så sätt piska upp stämningen, inte mot socialdemokraternas politik utan i första hand mot personer som representerar den socialdemokratiska politiken och på så sätt vill man väcka tokstollar. För innerst inne vill högern att så många socialdemokratiska politiker som möjligt ska mördas, annars hade de ju agerat på helt annat sätt. Alternativet är ju att högerfolk är så korkade att de inte vet vad de sysslar med, och så kan ju även vara fallet i ganska många exempel. I fallet Breivik är det intressant att han i flera år varit medlem i det främlingsfienliga högerpartiet Fremskrittspartiet (FRP) och han hatar vänstern. Att han skulle utfört detta välplanerade illdåd på egen hand tar jag inte för troligt. Är Breivik nazist så kommer denna terrorattack bara räknas som en tågolycka.

Backwall skriver i en kommentar:  Du förutsätter saker som ännu inte är bekräftade! Om han varit muslim, hade du dömt lika snabbt då? Pajaserier! Intressant Backwall att du inte verkar vara medveten om att gärningsmannens medlemskap i ett parti redan är bekräftad. Det är också intressant att du tror att muslimer döms mindre snabbt än blonda skandinaver, vilket inte är sant. Nästan alla hävdade från början att det var muslimer som hade gjort detta och då dömdes det minsann i ilfart. Undrar just vem som ägnar sig åt pajaserier Backwall, för du hoppas tydligen fortfarande på att islamist-teorin ska slå in. Sanningen är ju alldeles för obekväm och då är det ju bättre att skylla allt på muslimer, eller? Tror du kanske att det är Ali Esbati som är gärningsmannen för att han har svart hår och trots att han är vänsterpartist? Om galningen hetat Ali hade våra politiker inte varit så sansade.

Mina tankar går självklart till de drabbade som under flera timmar fick befinna sig under dödshot. Varför tog det så lång tid innan polisen ingrep??? Självklart kommer denna händelse sätta djupa spår hos de drabbade, inte minst eftersom det i många fall handlar om barn och ungdomar som fått se döden i vitögat. Tankarna går också till de skadade, till de anhöriga som förlorat en anhörig eller som ännu idag går i ovisshet om vad som hänt med deras nära och kära.

Uppdaterad: 2011-07-24

Medier:  ab ab2 ab3 ab4,  ab5 ab6,  ab7 ab8 ab9ab10 ab11 ab12,  ab13 ab14 ab15,  ab16 ab17ab18,  ab19 ab20,  Ab-TVAb-TV2 expexp2exp3,  exp4 exp5,  exp6exp7 exp8 exp9 exp10 exp11 exp12 Exp-TVExp-TV2 Exp-TV3 Exp-TV4 Exp-TV5 Exp-TV6 Exp-TV7 dn dn2 dn3 dn4 dn5,  dn6 dn7 dn8 dn9dn10 dn11 svd,  svd2svd3 SkpLeine Martin Moberg Sebastian Krassman.

By humanlabrat | 19 juli, 2011 - 11:23 - Posted in Politik

Själv pimplar Hamilton förstås både det ena och det andra, bara det är dyra fina märken så. En gång för längesen var jag i kontakt med en människa som menade att man inte kan vara eller bli alkoholist om man bara ser till att välja fina dyra märken istället för att hälla i sig vad som helst. Med andra ord skulle man kunna säga att rikemän aldrig kan få problem med spriten. Tydligen är rikemän inte av kött och blod och Carl B. Hamilton är minsann en annan sort än de flesta andra, då icke i någon postiv mening.

Hamilton vill lansera en supartradition som fanns förr i tiden när arbetare fick betalt, inte i pengar, utan med starka drycker. Denna tid vill moderaterna och alliansen åter igen se, som i så mycket annat så strävar högern även i denna fråga tillbaka till tider som flytt. Det är bara en tidsfråga innan slavarbetarna i Fas 3 blir av med sitt snåla existensminimum och istället får betalt i starka drycker. Dock kommer märkena förstås vara av det billigare slaget och då kommer man dessutom kunna klistrar epitetet alkoholist på alla arbetslösa och sjuka. Sannerligen vet vi att det redan idag finns ”snillen” inom alliansen som tror så, men nu ska även de stora massorna duperas.

Vad händer förresten i länder med stor arbetslöshet? Jo självklart stiger supandet och alkoholismen ökar. Inte för att de specifika människorna som råkar vara arbetslösa skulle vara av en sämre sort, utan för att arbeteslöshet och utanförskap föder frustration som måste hanteras. Men detta känner inte ”ljushuvudena” i alliansen till. Alla får skylla sig själva enligt dem och när alkoholismen ökar till följd av deras sjuka politik kommer Reinfeldt och Hamilton skratta glatt och fira stort. Fler människor som kan jagas och avlivas och fler som får bära hundhuvuden medan Reinfeldt och hans kompisar stoppar skattebetalarnas pengar i sina egna fickor.

Mer alkoholism åt folket tycker rödvinsalkoholisten Carl B. Hamilton! Frågan är hur det går ihop med Anders Borgs signum: Vi ska jobba – inte röka och supa? Om inte annat så bekräftar det vad jag skrivit tidigare, att moderter tror att alla som är arbetslösa eller sjuka också är beroende av alkohol eller tobak. Det är liksom sandlådenivå på hela dagens politik eller ska vi kalla det Victoria Silvestedt-nivå? Silvstedt kläckte nämligen ur sig i ett TV-program en gång att alla som går på socialbidrag röker hasch. Kanske dags för både Anders Borg, Carl B. hamilton, Fredrik Reinfeldt och Victoria Silvstedt, samma skrot och korn, att skaffa sig varsin hjärna?

En viktig fråga i sammanhanget är också: Varför vill moderater göra oss fulla? Klart moderaterna vill göra oss fulla så vi inte bryr oss om att rösta bort dom. Nu när vi genomskådat deras bluffpolitik så måste de göra annat för att vinna valet 2014. Som att supa ner oss.

Medier: Martin Moberg.