Vad har Bildt gjort för att hjälpa journalisterna som hålls till fånga i Etiopien? Inte mycket! Bildt är trots allt jävig i hela situationen eftersom journalisterna var i Etiopien för att granska de hemskheter som Lundin Oil ställt till med. Hur kan man då tycka det vara lämpligt att en sån som Carl Bildt ska hjälpa dem? Carl Bildt är först och främst businessman med blodspengar på fickan. Han åker världen runt för att göra privata affärer och skattebetalarna får stå för notan. Vad exakt har Bildt uträttat som utrikesminister? Inte ett j-a dugg!! Han är ingen utrikesminister utan en snubbe som kör en one-man-show där hans privata affärer är prio ett. Inte sjutton bryr sig han ett jota om journalisterna i Etiopien och än mindre om de lever eller dör. Det är kompisarna på Lundin Oil som Bildt sitter och vurmar för, och alla blodpengar han kan stoppa på fickan förstås.

Varför är det inte en enda journalist inom mediekåren som på allvar granskar vad Carl Bildt egentligen gör hela dagarna??? Det politiska haveriet i Sverige blir allt tydligare för vare dag. Men trots det har befolkningen störst förtroende för alla de inkompetenta och empatistörda moderaterna. Jag antar att även denna katastrof, som journalisternas dom i Etiopien faktiskt är, kommer rinna av Bildt som vatten på en gås. Hela saken kan sammanfattas med följande ord: Ett nederlag för Sverige. Det är mycket i Sverige som är rena nederlagen nu för tiden, sjukreglerna, A-kassan, vården, införandet av slaveriet osv. Men populariteten för moderaterna är ändå på topp! Inte ska man förvånas över det, även diktatorn i Nordkorea hyllas, till och med med tårar när han dör.

Läs också: Carl Bildt är nersölad med blod och lögner!   Carl Bildt – egotrippad eller bara en fjant?

Bloggar: Jinge – Carl Bildt en odugling – tyst diplomati igen?  Jonas Sjöstedt – Politiska domar i Addis Abeba.  Jens Holm – Agerar du nu, Bildt?

Medier: ab ab2 ab3 ab4ab5expexp2 exp3 exp4, exp5 exp6, exp7 exp8 exp9 exp10 dndn2 dn3 dn4dn5 dn6 dn7 svd svd2 svd3svd4 svd5 svd6 svd7 svt svt2 svt3 svt4 svt5 svt6 svt7 svt8svt-live.

By humanlabrat | 20 december, 2011 - 15:36 - Posted in Politik, Samhälle

SAAB har förklarats i konkurs. Så här efteråt, när det är för sent att rädda SAAB, får vi veta att regeringen hade kunnat rädda SAAB. Men regeringen valde att mörda företaget och arbetarnas jobb istället. Att regeringen gjort allt de kunnat för att mörda SAAB var det många på vänsterkanten som fattade för längesen. Men vem bryr sig om det? Vi på vänsterkanten är ju konspirationsteoretiker som ni vet. Det kvittar hur många gånger vi får rätt och hur ofta vi får säga Vad var det jag sa? för folket vill inte leva i verkligheten och höra sanningen. Människor vill bli förledda och leva i en falsk dröm bakom dimridåer.

Samtidigt som stora skaror i befolkningen lider sitter Reinfeldt i TV, på bästa sändningstid, och hasplar ur sig: ”Sen var det lite körigt ett tag och så men sen blev det bättre och finanskris” sa Fredrik Reinfeldt ”Det tyckte många var jobbigt, men jag och Anders Borg ­hade det bra.” Den som vid det här laget inte fattat att det är något allvarligt fel på Reinfeldt är antingen korkad eller drabbad av den masspsykos som många svenskar tycks vara försatta i sedan Runkfälts tillträde. (Någon mer än jag som bakom Reinfeldts förklädnad anar en liten tonårsslyngel som i yngre dagar ägnade sig åt maniskt runkande?)

Annie Lööf lovar nu att Arbetsförmedlingen kommer föra stora resurser till Trollhättan för att ”hjälpa” de som blivit arbetslösa till följd av regeringens egen politik. Jobben var inte så viktiga när det kom till kritan! Viktigare är det då att göra människor till slavar i Fas 3. Regeringens bygge av utanförskapet prioriteras och måste enligt dem utökas i storlek. Expressen skriver om att regeringen har en hemlig plan för SAAB, självklart genom deras nyttiga idiot Niklas Svensson. Den enda hemliga plan och dolda agenda som ligger på regeringens bord är att utöka klyftorna ytterligare och att göra fler arbetslösa och sjuka till slavar.

I år är det ännu fler av Sveriges befolkning som inte får någon God Jul. Men vi ska ändå glädjas, för med största sannolikhet har antalet människor i utanförskap, fattigdom och helvete ökat ytterligare till nästa år. Grattis Sverige! Eller ska man kanske säga God Natt Sverige?

Bloggar: Ett hjärta rött - God Jul och Gott Nytt År med Välgörenhet istället för Välfärd.  Erica tillhåll – Fredrik Reinfeldt och kärringarna.  Mediebruset – DN:s reportage om Borg – fullt med komplimanger, fritt från svåra frågor.  Alliansfritt Sverige – Hur Gordon Gekko tog kontroll över vår välfärd.  Alliansfritt Sverige – Riksdagen läxar upp regeringen om sjukförsäkringen.  Alliansfritt Sverige - Ungdomsarbetslösheten i siffror.   Supermiljöbloggen – Skräckökning av Sveriges utsläpp.  Ledarbloggen – Men vad tänker Reinfeldt göra?  Karlssons retningar – Hur mycket är 150000000 kronor?  Martin Moberg – Om SAAB:s konkurs och ingen industripolitik, näringspolitik eller jobbpolitik från Lööf…  Martin Moberg – Den bestående massarbetslösheten bland de unga, tydligen inget som oroar regeringen Reinfeldt…  Nemokrati – Räntesänkning orsakar räntehöjning.  Nemokrati – Reinfeldt och Rättslösheten – Regeringens politik ökar våldet mot kvinnor väsentligt.  Nemokrati – IMF-lånen förvärrar krisen – men Reinfeldt skänker statskassan till euron ändå.  Annarkia – En industriepok går i graven.  Lasse – Framtiden är ljus.  Krassman – Klyftorna kommer inte med storken.  Birger Schlaug – Snön har lagt sig över alla tiondelar.  Rapporter från välfärden – Socialbidragsnormen. Oförändrad sedan 1985.  Parkstugan – SAAB i konkurs – en effekt av passiv politik?  Jinge – Regeringen tänker skänka bort våra skattepengar.  Jinge – Högkostnadsskyddet höjs, Reinfeldt nöjd.  Jinge – Klyftorna i Sverige växer så att det syns.  2000aldrig – Lucka 19.

Medier: abab2ab3 ab4 ab5 ab6 ab7 ab8 ab9ab10 ab11 ab12 etc svt svt2 svt3 svt4 svt5 svt6svt7 svt-playsvt-play2 svdsvd2, svd3 svd4 svd5 dn dn2 dn3 dn4 sr sr2 sr3 sr4, sr5 sr6 exp exp2exp3gtgt2, gt3 gt4.

Råkade slå ett öga på K-special om Stefan Sundström. Jag har väl aldrig varit så värst förtjust i hans musik och sång och därför har jag tidigare inte tagit någon större notis om honom och hans musik. Men denna dokumentär väckte mitt intresse, den visar en högst klok och politiskt engagerad person. Därför tänkte jag i detta blogginlägg bjuda på några av de kloka ord och även någon bit ur en sångtext som uttalas av Stefan Sundström i dokumentären. Självklart kommer även mina egna tankar också med.

Jag förstår inte riktigt den uppdelningen mellan politiska och ickepolitiska låtar liksom. Att det är nånting man stöter på hos borgerliga människor är att dom blir jävligt förvånade över att privata saker kan vara politiska. Att dom inte fattar det! Och det kan ju inte ha nåt annat än att, det måste ju handla om att, ja om man säger moral. moral är väl politiskt, då förstår dom inte det heller. Då säger dom bara att jo det finns en politisk moral. Ja men vadå gäller inte den moralen rakt över hela linjen, tänker man då?

Den borgerliga människan tror att politik är en Idol-tävling och tycks inte begripa att politik är mycket allvarligare än så. Politiken som förs påverkar i högsta grad människors liv. I Allianzens Sverige är det hög moral att jaga sjuka och att vanvårda gamla. Bara vanvården av de gamla görs i privat regi så är moralen tydligen hög.

Dom försöker ju slå in en kil mellan oss som har vårt på det torra och dom som inte har det, vilket börjar bli en växande ganska stor grupp av människor som börjar sakna skyddsnät och det är ju för att dom vill att vi ska tycka att dom är ena lata jävlar.

Allianzen har grott myten om att sjuka är fuskare och att arbetslösa är lata, därför anser de det vara rätt och riktigt att göra sjuka fattiga och att utnyttja arbetslösa som slavar i Fas 3. De är ju fuskare i borgerlighetens värld och då är det rätt och riktigt att jaga, mörda, svälta och sätta i slavarbete!

Ja men jag tänker väl mycket så att man ska göra motstånd att man inte ska bara  flyta med i det som gäller för stunden. Dom som sitter på den här leken så att säga vad dom tycker att man ska göra. Där tycker jag att man ska göra motstånd. /…/ Ja det som gäller nu då det är väl Idol och konkurrensmentalitet och nån slags idé om att ensam är stark.

Man måste ju flyta med i trenden som råder även om det innebär att man biter sig själv i svansen!

Här kommer dom och tjatar om att jag ska gå en kurs i data. Ställ dig där och köa bland alla slöa alla lata. Och de smarta slickar uppåt och säger ja och amen och lär sig hata. /…/ Vips sätter alla på sig slips och klättrar över lik. Den som kliver över flest blir belönad, känd och rik.

Det är de fina människorna, de empatifulla och de med samvete som trycks ner i skiten för de vill inte fuska eller göra andra illa. Men den som går över lik hyllas. Det finns läkare som misshandlar och mördar på löpande band men de hyllas för de har ju titel och hög lön. Sen har vi Herr Reinfeldt som styr med järnhand och som är far till politiken som utförsäkrar, mördar, vanvårdar och som har återinfört slaveriet, men nog är han både belönad, känd och rik. Är rika ärligare än fattiga? Innebär fin titel större trovärdighet än sämre titel? Borde vi inte vid det här laget ha insett att karaktär inte beror på pengar eller titel? (Lasse) Jag är till och med benägen att gå ett steg längre än Lasse. Man behöver nämligen ha en extra dålig karaktär och personlighet för att slå sig fram och gå över lik och för att bedriva den politik Reinfeldt bedriver.

Alltså nåt som väcker mitt trots nu så är det ju sådana här ekonomer som fortfarande sitter kvar i TV fast dom hade så jävla in i helvete fel om innan finanskrisen. Dom är helt okickade och sitter fortfarande med samma jävla självgoda expertmin. Fast dom har liksom, jag förstår inte det, hur man kan liksom förbruka sin trovärdighet och ändå vara kvar. Hela den så kallade vetenskapen, ekonomiska vetenskapligheten kan dom torka sig i arslet med. Det borde alla människor inse. Men dom sitter kvar!

Och Reinfeldt sitter kvar liksom alla läkare som felbehandlar på löpande band. De har titel och pengar som gör att de kan sitta kvar i all evinnerlighet oberoende av hur fel de har eller hur fel de gjort och gör!

Jan Björklund väcker mitt barnsliga trots för jag kan känna i mitt kroppsminne hur jävligt det var att gå i 70-talets skola, som inte alls var nån flumskola utan tvärtom var en ganska auktoritär skola faktiskt. Fortfarande. /…/ Ska jag berätta om gymnastiksalen? /…/ Där huserade då en skräcklärare som vi kallade för Bobby bög. /…/ Som liksom är jävligt vad ska man säga Jan Björklunds-artad på nått vis, militärisk och gillar, gillar liksom små killar som gör som han säger. /…/ Jag gillade ju inte gympa alltså, jag var ju en ganska svag kille sådär. Var inte. Och det väckte liksom hos honom tror jag nån slags fascistiskt förakt för svaghet. Så jag känner mig fortfarande idag känner jag ett slags hat som är numer applicerat på Jan Björklund för det är samma, same kind of guy.

En militär som skolminister, hmm. Är det rikemanskolan Lundsberg som varit föredömet för Björklund månne? För nog är det något militäriskt över Lundsbergs schema och deras regler om klädkoder m.m.

Som den här kulturen är som jag tycker den här moderna liksom framgångsinriktade individualistiska kulturen som råder nu, den befrämjar ju jävligt mycket ångest egentligen för att folk känner sig avskurna från alla sammanhang. Folk känner sig ensamma. Satsa på dig själv.

Ja satsa på dig själv! Så individualistiska som vi ska vara numer så borde ju karlarna lära sig att just satsa på sig själva istället för att använda damer för sådana behov. Ska det vara individualistiskt så ska det ju vara det ordentligt, eller?

Dom höjde sina löner och sa det var kris och att det var vårat fel på nå vis.

Japp, folket ska betala för bankernas och politikernas kalasande. När det går bra för bankerna får folket ingen del av överskottet, men när det går dåligt för bankerna ska minsann folket bestraffas för det de inte har någon som helst skuld till.

Alltså det där med utanförskap som mentalt tillstånd så att säga det där som man menar outsider-prylen. Det var en grej jag upplevde mycket som barn. Sen ju äldre man blir ju mer upptäcker man ju att andra människor är, att de flesta känner sig utanför. Så då är frågan vad som är innanför egentligen. Är det Reinfeldt? Då kan man ju lika gärna va utanför på nått sätt.

Det är väldigt ute att vara vänster. Själv har jag aldrig haft något större intresse för vare sig mode eller att följa med strömmen i flock och att sälja sin själ till djävulen, så jag skäms inte ett dugg för att vara vänster. Men tydligen är det mode som gäller även inom politiken och vem vill vara ”omodern”? Det  ”moderna” är uppenbarligen det gamla som kommer tillbaka eftersom det är ”modernt” att låta gamla svälta och vanvårdas till döds, ”modernt” att skaffa sig slavarbetare i det så kallade Fas 3 och ”modernt” att jaga sjuka till fattigdom och död. Jag ser inte det moderna i sådan politik, men säkert kan någon Allianzkramare tala om för mig hur modernt det är. Och om Reinfeldt och hans psykopatiska läggning är bilden av innanförskap så är i vart fall jag gärna i utanförskap. Jag vill inte beblanda mig med psykopater, envåldshärskare och mördare.

Till den verklighetsfrånvända Herr Reinfeldt som tror på evigt liv och på att alla ska bli 100 år vill jag tillägna honom Stefan Sundströms låt Alla ska i jorden, texten nedan:

Alla ska i jorden

Din tid den kom och sen så for den

Du trodde livet var en loop

Men nu skymtar du en grop

Alla ska i jorden

Förr sa dom det fanns en himmel

Högt över stadens bråk och vimmel

Där fanns ingen skam och skuld

Där va gatorna av guld

Förr sa dom det fanns en himmel

Omodernt att känna skuld

Omodernt att leta guld

nån annanstans än ner i jorden

Som om alla tankarna och orden

som man sa när man va full

inte betydde mer än lite jord

som fastnade på dina skor

Man gräver vidare i mull

Fast man har allt Har fickan full

Får man ändå aldrig nog

Dom säljer livet här på krita

Bara du lånar kan dom lita

På att du sliter ihop till ränta

dom kan sitta där och vänta

Tills dina knotor tvättas vita

Allt jag äger är ett lån

Allt jag har ska tagas från

Men ingen ränta ingen skuld

när jag ligger där i mull

Tillbaks till det som jag kom från

Allt och alla ska i jorden

Offren och dom skyldiga till morden

Alla dom som smörjde kråset

Dom andra som hängde på låset

och var objudna till borden

Alla ska i jorden

Alla ska i jorden

Hur mycket grejer du än tjackar

Vad du än gör Hur du än snackar

Alla ska i jorden

Ja alla ska i jorden

Alla ska till jorden

Borgensmän och gäldenärer

Pundare och miljonärer

Alla ska i jorden

Ja, alla ska i jorden. Tyvärr är det ont blod som inte förgås så lätt och inte tvärtom. Så Reinfeldt blir nog kvar i 100 år. Hur många goda döda människor som går på en elak djävuls 100 år vet jag inte, men jag antar att det är många många…

Bloggar: Lasse – Lösningen finns i rövarskogen.  Krassman – Maktskifte.  Krassman – Medborgarlinjen mot marknadslinjen.  Ett hjärta rött – All press på de sjuka, ingen på arbetsgivarna.  Badlands hyena – Hurra, Sverige räddar euron! Badlands hyena - Jämnt mellan blocken.  Alliansfritt Sverige – Sverige får katastrofsiffror i klimatranking.  Alliansfritt Sverige – Kommuner kommer tvingas till vanvårdsbolag.  Parkstugan – Överlever FP, KD och C Alliansen?  Martin Moberg – Sjuk, sjukare, sjukast … ingen gräns för den sjuka sjukförsäkringen.  LO-bloggen – Det är inte ännu hårdare tumskruvar som behövs, utan en rimligare sjukförsäkring!  Jinge – Socialdemokraterna backar marginellt – kampanjerna orsak.  Jinge – Åldringsvården bantas, antalet äldre ökar.  Annarkia – Socialdemokraterna nere för räkning? Ardin -Mobbingen mot Juholt tydlig i Skavlan.  AB-blogg – Europa nere för räkning. Robin Hood – Hela grunden för Juholt-drevet spricker – inga formella fel har begåtts.  Robin Hood – SCB:s katastrofsiffror för Alliansen.  Robin Hood – Aftonbladet har redan gett julklapp till Alliansen.  Nemokrati – Diktator Reinfeldt ”pytsar ut” 60 miljarder till euron via IMF – hela sjukvårdsbudgeten – och det är bara början.  Nemokrati – Borg tvingar Riksbanken rädda Italien och Spanien – så att Kronan blir Värdelös.  SKP – FAS 3 efter 90 dagar!  Jonas Sjöstedt - Färre än var tionde svensk vill ha Euron.

Medier: dn dn2 dn3dn4 dn5 dn6 dn7dn8dn9 dn10 da nmsr sr2 sr3 sr4sr5 sr6svdsvd2 svd3svd4, svd5 svd6svd7, svd8 svd9 svd10 svd11svt svt2 svt3 svt4 svt-play svt-play2abab2 ab3ab4ab5ab6 ab7 ab8gt expexp2exp3 exp4 exp5 exp6exp7 exp8 exp9 exp10.

By humanlabrat | 1 december, 2011 - 17:35 - Posted in Politik, Samhälle

Evert Stefansson är diabetiker. Hans syn och njurar har tagit stryk, likaså hans ben. Cirkulationen i hans ben blev så dålig att hans tår blev svarta, först på den ena foten och sedan på den andra. Den enda utvägen var amputation, av bägge benen. På grund av sitt handikapp ansökte Evert om en permobil så han på egen hand skulle kunna ta sig ut ur huset. Men svaret blev nej, han ansågs inte vara berättigad till en permobil. Anledningen ska enligt handläggaren vara att det är ”osäkert om funktionsnedsättningen är bestående.” Personligen trodde jag det var ödlor som kunde återskapa kroppsdelar och inte människor, men antagligen har jag fått det hela om bakfoten. Vi väntar nu alla med spänning på att ett mirakel a lá KD ska ske. Benen ska växa ut, för ett mänskligare Sverige är skapat! Evert själv vill efter beskedet bara dö.

Åter igen visar sig verkligheten överträffa dikten… Och samtidigt som Evert lider njuter alla de empatistörda av sina extra hundralappar eller tusenlappar de fått genom jobbskatteavdraget för att kunna köpa onödig skit för. Blodspengarna smakar tydligen gott! Vem behöver väl bry sig om de tärande i dessa dagar? Det bästa är väl att de dör av fortare än kvickt? När ska dödsstraff införas för sjuka och arbetslösa som inte kan försörja sig själva, kan man undra?

Det är nog inte allt för långsökt att tänka att Reinfeldts syn på världen spridit sig ut till myndigheter. Reinfeldt har ju botat sjukdom. Genom att göra sjuka fattiga har han kunnat bota alla de inbillade sjuka. Sjukdom är numer utrotat och därför behövs ingen fungerande sjukförsäkring. Med fattigdom och omänsklig jakt på sjuka har nu de sjuka mirakulöst rest sig upp ur sina sängar och börjat arbeta i Reinfeldts ”friska” värld. Samma filosofi torde handläggaren ha som nekar Evert en permobil, om Evert inte får någon permobil så kommer hans ben växa ut och han blir frisk och kan arbeta igen. Undrens tid är inte förbi, i vart fall inte om man tror på sittande regerings världsbild.

Andra bloggare på ämnet: Annarkia – Samma andas ”barn”?  The Witch – Det var ju det här majoriteten röstade för.  Store – Saknar ben men nekas permobil.  Badlands hyena – Mannen som var en sjöstjärna.  Sjuk sjukvård – Amputerade lemmar växer ut, igen.  Roggan – Utan media händer inget.  Jinge – Så dumt så att det är roligt.  Lasse – Girighet, dumhet och moderater hand i hand.

Medier: expexp2 co nsno sr.