By humanlabrat | 28 oktober, 2011 - 12:06 - Posted in Politik

Annie Lööfs ständiga hånflin gör sig nu inte bara påmint utan visar sig i praktisk handling. Alliansen hävdar hela tiden att de är försiktiga med skattebetalarnas pengar, men trots det så gödslas det ena företaget efter det andra med pengar och gärna skickar man också stålar utomlands till skatteparadis. Jag trodde nästan det var ett sent april-skämt när jag igår läste att Annie Lööf och hennes Allians-kompisar ger bort 100 miljoner till Facebook, ett företag som de facto är värderat till 350 miljarder kronor. Annie Lööf hade lika gärna kunnat bege sig ut på stormande hav för att kasta 100 miljoner i sjön eller varför inte grilla upp pengarna på sant Gudrun Schyman-manér?!

I den här takten som regeringen kastar allt större summor i sjön, lägger miljon efter miljon på PR för den egna politiken,  pyttsar undan allt större summor till skatteparadis och ger släkt och vänner i FAS 3-bolagen och restaurangerna miljarder så har vi i Sverige snart att se fram emot att vara ett lika fattigt land som självaste Ryssland. Pengar som skulle gått till gamla, sjuka, sjukförsäkring, A-kassa och skola delas ut till företag för att hamna i privata fickor.

Förresten, sponsrar Facebook Annie Lööf månne? Hur mycket av de 100 miljonerna kommer delas ut till Annie Lööf själv? Att hon är minst lika pengakåt som diktator Reinfeldt vet vi redan eftersom hon bland annat bostadsfifflar, MEDVETET,  vilket inte ens Juholt gjorde. Och hennes moderat-kompis Billstöm bostadsfifflar mer än de flesta politiker. Något drev i sikte? Icke! Någon mer än jag som känner sig spyfärdig över Alliansens korrupta politik?

Facebook låter hälsa att de hade byggt sina serverhallar i Luleå även utan regeringens bidrag.

Bidrag till diverse företag som är goda för miljarder är tydligen helt i sin ordning, medan sjukförsäkring till sjuka är fel. Alliansens så kallade arbetslinje är en bidragslinje där de största bidragen går till rika företag och rikemän, medan de som verkligen skulle behöva lite bidrag får nöja sig med existensminimum, om ens det. Men glöm inte bort att den myt Alliansen spridit är ”sanningen” nämligen att det är de sjuka och arbetslösa som är fuskare, inte skattesmitande företagare med kreativ bokföring och inte de myglande politikerna i Alliansleden. Att rikta pilarna mot sjuka är att utse en syndabock som alla är upptagna med medan de riktiga fifflarna och fuskarna smusslar undan skattebetalarnas pengar under tiden. De sjuka och arbetslösa får klä skott för fuskare och bedragare som inte har med dem själva att göra.

Var är pengarna till en sjukförsäkring värd namnet?

Var är pengarna till en A-kassa värd namnet?

Var är pengarna till anständig sjukvård?

Var är pengarna till att låta Ganna stanna?

Var är pengarna till en bra skola?

Var är pengarna till en värdig äldrevård?

Var är pengarna till tågtrafiken?

Alliansens svar: Vi har inte råd. Men det finns ju helt klart en hel del annat dyrt som de har råd med. Det finns pengar i Sverige men de läggs på fel saker. Prioriteringar. Att skänka pengar till företag är Alliansen första prioritering i kombination med att kasta ut sjuka och arbetslösa på gatan. Djungelns lag gäller! Den som är frisk slug och utan skrupler har fritt fram att roffa åt sig i dessa dagar. De som är laglydiga och har ett samvete blir däremot utslängda i fattigdom och elände. Det är barbari och psykopati som gäller! Men statsministern säger ju att barbari är ursvenskt och där med något att rekommendera. Vad annat kan man vänta från en person som borde lagts in för tvångsvård för längesen? Men i upp-och-ned-vända världen är det psykopaten som är frisk medan hans offer anses vara psykiskt sjuka.

Bloggar: Jinge – Annie Lööfs Facebook-skandal. Badlands Hyena – Näringslivet vill ha passiva politiker. HomoPoliticus – Drevet som gud glömde.  Lasse – Politisk rasism.  Björn Andersson – Fredrik Reinfeldt – (M) ministrar har inte gjort fel? Krassman – Urvattnad spiksoppa. (S)ebastian – Bidragslinjen hör bara hemma i Reinfeldts Sverige.

Medier: ab ab2 ab3 ab4 exp, dn dn2, svd.

This entry was posted on fredag, oktober 28th, 2011 at 12:06 and is filed under Politik. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 kommentar

  1. oktober 28, 2011 @ 17:30


    Inte utan att man MÅNGA gånger undrat var pengarna tar vägen.
    Inte lite pengar som på olika sätt försnillas och inte hamnar där de ska.
    En annan sak som är mäkta irritrande är det faktum att folk som nu senast Juholt kan fuska med MASSOR av fina kronor. Men gud förbjude att en vanlig svennson skulle få 4 kr för mycket i bostadsbidrag EN månad!! Då får man betala HELA snaste årets bidrag tillbaks. Då är det ändå försäkringskassan som gjort alla beräkningarna.//Lena

    Posted by Havreflarn

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

« Tillbaka till textkommentarer