SAAB:s arbetare har senaste månaden utfört slavarbete eftersom de inte kommer få sin lön för mödan. Näringsminister Maud ”Korvkiosk” Olofsson låter meddela att SAAB får sköta sina problem själva och regeringen anser att de ingenting kan göra för att vare sig hjälpa SAAB eller de anställda som inte får någon lön. Regeringen Hjälplös sitter och tänker på nya jobbskatteavdrag och skiter fullständigt i svensk bilundustri och dess arbetare.

AB: Om det här varit i USA, Tyskland eller Frankrike, eller vilket annat land som helst med bilindustri, hade regeringen gått in med akut lån till företaget. Eller åtminstone borde regeringen tillåta Saab att sälja sina fabrikslokaler. Men även här sätter politikerna käppar i hjulen.

Men i Sverige är det inte troligt. Regeringen har varit tydlig på den punkten. ”Staten ska inte äga bilfabriker” (Maud Olofsson) och ”Vi är på väg ut ur industrisamhället” (Anders Borg). Politiken är glasklar och kan inte missförstås: Sverige klarar sig utan Saab.

Tyvärr tror jag att regeringen har fel. Helt fel. Katastrofalt fel. Klumpen i magen vill inte släppa.

Vad är det regeringen kan göra, undrar en journalist på presskonferensen? Maud Olofsson svarar med intetsägande papegoj-babbel och har inga som helst besked att ge. Hon menar att det inte finns någonting i hela världen som regeringen kan göra, förutom att rulla tummarna och göda sig själva till övergödda grisar. Regeringen Hjälplös skiter i svensk bilindustri, de skiter i sjuklingar som går och hänger sig och de skiter i arbetare som dör på sina arbetsplatser.

Vad bryr sig regeringen Hjälplös om egentligen? Jo det ska jag svara på, de bryr sig om sig själva och att förse sina egna och sina närståendes plånböcker med arbetarnas hårt förvärvade slantar, skattebetalarnas pengar. Regeringen anser också att vi behöver fler slavarbetare i Fas 3 och därför förbereder man nu de oseriösa Fas 3-företagen på att det kan komma en hop gamla SAAB-arbetare och jobba gratis åt dem framöver. Arbetsförmedlingen förbereder fler platser inom Fas 3 och det tog cirka 2 sekunder att hitta företag som vill ha gratis arbetskraft.

Som medborgare borde man kunna kräva mer av en regering och de som är folkvalda borde ta sina uppdrag på större allvar. Men å andra sidan tar nog regeringen sin uppgift på allvar, det är bara det att deras värderingar är fel och deras världsbild är skev och de beslut de tar eller inte tar har med deras egna vanföreställningar och empatistördhet att göra. Maud ”Korvkisosk” Olofsson säger att det är SAAB som de anställda ska vända sig till med sina klagomål över att inte ha fått någon lön. Är det någon som inbillar sig att de anställda inte redan vänt sig dit? Oavsett vad, regeringen Hjälplös kan ingenting göra, förutom att förhala beslut så att fler ska svälta, plågas och dö. Det ser mörkt ut för Sverige!

Medier: ab,  ab2 ab3,  ab4e24,  e24 lb svtsvt2 svt3 expexp2 exp3 exp4,  dn,  dn2 dn3 dn4 dn5dn6dn7 dn8svd svd2 svd3 svd4.

This entry was posted on torsdag, juni 23rd, 2011 at 13:28 and is filed under Politik. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 kommentarer

 1. juni 23, 2011 @ 14:41


  Maud Olofsson till de SAAB-anställda: ni är ett sovande folk, dags att vakna nu! Jag har rest mycket i landet och träffat många som har en entreprenöranda, och det har jag förresten själv också. Om man har entreprenöranda klarar man sig alltid, det är bara att starta ett företag! Reglerna kring egenföretagandet blev ännu krångligare under min tid som näringsminister tyvärr, men låt inte det hindra er. Det finns inga problem, bara jättespännande utmaningar!
  Lycka till!
  Nu har jag inte tid längre, måste planera nya försämringar i sjukförsäkringen förstår ni, så att Sverige blir starkt och friskt igen!

  Posted by kråka
 2. juni 23, 2011 @ 16:09


  [...] Mauds ord om att : ”– Jag känner verkligen starkt för de anställda som fått den här midsommarhälsningen.” …köper undertecknad överhuvudtaget inte, vad går upp mot personlig politisk prestige och omvårdnad om idén att staten inte skall engagera sig? [...]

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

« Tillbaka till textkommentarer